Týždeň dovolenky na spamätanie sa z pandémie? Spoločnosť Nike ponúkla svojim zamestnancom takúto výhodu

Zdroj: Getty Images

Známa spoločnosť Nike ponúkla niektorým svojim zamestnancom bonusový týždeň voľna. Pred septembrovým návratom do kancelárií si mohli oddýchnuť a spamätať sa z náročného obdobia pandémie. Vedúci predstavitelia firmy týmto krokom chceli podporiť duševné zdravie svojich pracovníkov, ktorých mohla negatívne ovplyvniť niekoľkomesačná pandémia ochorenia COVID-19.

Bonusových päť dní voľna čerpali koncom augusta pracovníci hlavnej kancelárie v americkom Oregone. Spoločnosť Nike týmto krokom reagovala na rastúci počet syndrómu vyhorenia, ktorý často súvisel s pandémiou koronavírusu a niekoľkomesačnou prácou z domu. Ako uvádza denník BBC, jeden z vedúcich predstaviteľov firmy, Matt Marrazzo, v oficinálnej správe pre zamestnancov vyzval, aby si našli čas na oddych a strávili dni voľna so svojimi blízkymi. 

Marrazzo na sociálnej sieti LinkedIn tiež uviedol, že minulý rok bol podľa neho ťažký a veľmi traumatizujúci. Zamestnancov preto vyzval, aby počas týchto bonusových voľných dní nepracovali. "Nie je to len týždeň voľna. Duševné zdravie nemôžeme zanedbávať. Odpočinok je kľúč k ďalšiemu dobrému výkonu," povedal. 

Ako informuje portál Idnes, Nike má za sebou úspešný rok. V poslednom kvartáli minulého roka firma zarobila 12,3 miliardy dolárov. Prekonala tým odhady analytikov, ktorí jej predpovedali približne 11 miliárd. Tržby spoločnosti vzrástli medziročne o 96 percent. Úspech známa spoločnosť zaznamenala najmä na severoamerickom trhu, kde predaje medziročne stúpli o 141 percent. Celkové výsledky firmy neovplyvnila ani situácia v Číne, kde sa firme nedarilo a predaje medziročne stúpli iba o 17 percent. 

Voľno zamestnancom ponúkli aj iné spoločnosti

Podobný krok ako spoločnosť Nike podnikli aj iné firmy. Voľno na podporu duševného zdravia umožnila svojim zamestnancom aj on-line zoznamovacia aplikácia Bumble. Týždeň na ničnerobenie dostalo viac než 700 pracovníkov v priebehu júna minulého roka. 

Neponúka vám váš zamestnávateľ benefity, po akých túžite? Prekáža vám, že ako zamestnanec nedostávate to, čo je v iných spoločnostiach štandarom? Poobzerajte sa po lepšej práci, pozrite si voľné pracovné miesta na portáli Kariéra.sk.

 

Viac o téme: Nike Týždeň dovolenky
  • Autor: © Zoznam/idnes, es
  • Zdroj: Foto: Getty Images
 
Staršie správy
Staršie správy