Ľuďom sa späť do práce nechce, radšej dajú výpoveď: Zamestnanci sa odmietajú vrátiť do kancelárií

Zdroj: Getty Images

Takmer 40% Američanov pracujúcich v oblasti administratívy zvažuje výpoveď v prípade, že by ich zamestnávateľ nútil vrátiť sa späť na plný úväzok do kancelárií. Vyplýva to z prieskumu agentúry Bloomberg. Neochota dochádzať do práce každý deň sa však netýka len Američanov, podľa portálu idnes.cz aj v susednom Česku sa zamestnancom práca z domu zapáčila a do kancelárie sa veľmi vrátiť nechcú.

Ako píše Bloomberg, veľa zamestnancov si za uplynulý rok na home office zvyklo. Ľudia si uvedomili, že niektoré pracovné činnosti je vďaka digitalizácii možné bez problémov vykonať aj z domu. V Spojených štátoch amerických sa dokonca vzdali drahých a malých bytov v centre mesta a presťahovali sa na pokojnejšie a odľahlejšie miesta.

V USA je späť v kanceláriách zatiaľ len 28% administratívnych pracovníkov, uvádza index zostavený bezpečnostnou spoločnosti Kastle Systems. Isté je, že pracovný trh sa už do starých koľají úplne nevráti. Otázkou ale zostáva, aký podiel si home office vezme z pracovnej doby, keď sa situácia ustáli.

Nie navrátu do kancelárie, radšej výpoveď

Podľa májového prieskumu medzi tisíckou dospelých Američanov, ktorý si nechala vypracovať agentúra Bloomger, uvažuje 39% opýtaných nad ukončením pracovného pomeru v prípade, že by im zamestnávateľ neumožnil aspoň čiastočnú prácu na diaľku. Ešte vyššie je toto percento pri mladších ročníkoch - mileniálov a generácie Z. Z nich by až 49% radšej dalo výpoveď, než by museli dochádzať každý deň do kancelárie.

Ako túto situáciu vidíte vy? Boli by ste aj vy ochotní dať výpoveď, ak by vám zamestnávateľ neumožnil pracovať naďalej aspoň čiastočne z domu? Podeľte sa s nami o váš názor v prieskume nižšie.

Viac o téme: Pandémia Výpoveď Návrat do kancelárií
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: idnes; Foto: GettyImages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy