Milionár vymyslel "spací kontajner" pre bezdomovcov: Ľudia jeho vynález odsudzujú

Zdroj: kontajner

Ponižujúci a hlúpy - tak hovoria o vynáleze Petera Dawea ľudia na sociálnych sieťach. Vyzerá to ako nevhodný žart strieľajúci si z ľudí bez domova, ale podľa všetkého to Peter Dawe myslí vážne. Britský multimilionár a zakladateľ spoločnosti Unipalm vymyslel spôsob, ako uľahčiť spanie bezdomovcom. Spojil k sebe dva kontajnery, ktoré dohromady tvoria niečo na spôsob spacieho vaku. Spáči v ňom lepšie odolajú nepriazni počasia a nevychovaným ľuďom z ulice.

"V televízii som videl, ako sa niektorí bezdomovci sťažovali, že ich ostatní počas spánku kopú a znepríjemňujú im život. Keď ležíte na ulici v spacom vaku, ste veľmi zraniteľní, " vysvetľuje Dawe.

Kontajnery sú podľa neho nielen pohodlnejšie a bezpečnejšie, ale na človeka v nich ani neťahá a je chránený napríklad pred búrkou. Výhodná je podľa jeho slov tiež obstarávacia cena - cca 100 libier (111 eur).

O niečo menej sú už z jeho nápadu nadšení ľudia na sociálnych sieťach, podľa ktorých sa jedná o mimoriadne degradujúci vynález. Vo svojich komentároch poukazujú na to, ako veľmi je absurdné riešiť bezdomovectvo tým, že niekto pošle ľudí bez domova doslova spať do kontajnera. "Takže doslova odkazujeme bezdomovcom, že sú odpad? Namiesto aby sme im opatrili riadne bývanie? Je to hanebné." Píše jeden používateľ v reakcii na YouTube.

Muž si z toho však nič nerobí a za myšlienkou spánku v smetnom koši si stopercentne stojí. "Ľudia to buď milujú, alebo nenávidia. Podľa niektorých je to geniálny nápad, iných to desí. Hanbou je, keď sa nemôžete vyspať - bodka. Podľa mňa je to oveľa pohodlnejší a bezpečnejší spôsob spánku, než sa chúliť pod mokrým spacákom a nechať sa ostatnými kopať. Neriešim bezdomovectvo alebo zlý spánok, len sa ten problém snažím zmierniť a dať im šancu. Nerobím si o nikom žiadne domnienky, čo by nemal robiť ani nikto iný. "

Dúfa, že sa nájde množstvo bezdomovcov, ktorí jeho nápad ocenia, a konečne si doprajú kvalitný spánok bez obáv o svoju bezpečnosť.

Viac o téme: Milionár Bezdomovci Vynález Sociálne siete
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Youtube, extrastory

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy