6 pomerne jednoduchých povolaní, ktoré sú dobre platené

Nie každý sníva o korporátnej kariére v mrakodrape. Veľa ľudí by uprednostnilo ľahkú, bezstarostnú prácu bez kancelárskej byrokracie. Čo však znamená jednoduchá práca? To je úplne subjektívne, ale vo všeobecnosti to znamená prácu, ktorá nie je stresujúca a možno je dokonca zábavná. Niektoré z týchto povolaní si však vyžadujú roky praxe, iné prirodzený talent a skvelé zručnosti, no neplatí to pre všetky.

 

 

  1. Operátor elektrárne
    Prevádzkovatelia elektrární sú zodpovední za dodávanie elektrickej energie tisícom domácností a firiem. Aj keď ide ušľachtilú prácu, väčšinou sa jedná o nastavenie ovládacích prvkov na reguláciu toku energie a stláčanie gombíkov. Inými slovami, je to relatívne ľahká práca, ktorá je celkom dobre platená. Potrebujete však maturitný diplom, elektrotechnické vzdelanie a rôzne školenia.
  2. Animátor
    Zjednodušene povedané, animátori dostávajú zaplatené za to, že trávia čas v rezortoch alebo sa plavia na výletných lodiach. Musia tiež samozrejme v konkrétnych časoch zabávať hostí, no zvyšok dňa môžu využiť na to,  aby si odpočinuli pri bazéne alebo robili čokoľvek, čo ich zaujme. Najlepšie na tom je, že jedlo, ubytovanie a cestovné náklady sú zvyčajne hradené.
  3. Komerčný potápač
    Ak je voda vašim živlom, toto povolanie môže byť pre vás ako stvorené. Dobrým spôsobom, ako si komerčný potápači vedia slušne zarobiť, je získavaním ponorených golfových loptičiek z golfových jazierok. Veľké peniaze si však zarobíte úkonmi ako napríklad čistenie vysokým tlakom alebo zváraním pod vodou. Ak to znie ako niečo, čo by ste zvládli, budete potrebovať potápačský certifikát a dobré fyzické zdravie.
  4. Testovanie videohier
    Pre mnohých fanúšikov videohier je dostať zaplatené za to, že sa celý deň hrajú celoživotným snom. Ale napriek všeobecnému presvedčeniu, testeri videohier netrávia dni len tak, nerušeným hraním videohier. V skutočnosti testujú nové hry skôr, ako sa dostanú na trh, a vyhľadávajú akékoľvek chyby, ktoré nájdu. Táto práca je nenáročná a navyše dobre platená. Problémom je, že počet takýchto pracovných miest je pomerne obmedzený.
  5. Venčenie psov
    Toto povolanie sa stáva po celom svete čoraz populárnejším. Množstvo majiteľov štvornohých miláčikov jednoducho nemá čas, aby ich venčili. Preto musia zaplatiť druhým, aby to robili za nich. Venčenia a hranie sa so psami môže zabrať veľkú časť dna a dá sa tiež očakávať, že ich budete musieť aj umyť a nakŕmiť. Pre skutočných milovníkov psov by však takéto aktivity vôbec nemali predstavovať problém.
  6. Anketár
    Ak ste skutočne urečnený človek, a viete narábať s ľuďmi, stať sa anketárom môže byť spojením príjemného s užitočným. Zadanie je jednoduché: zhromažďujete údaje prostredníctvom telefonického prieskumu, držíte sa nastaveného scenára a pomocou svojej očarujúcej osobnosti presviedčate respondentov, aby sa zúčastnili na výskume. A nemusíte ani nikam chodiť - mnohokrát môžete pracovať na voľnej nohe z pohodlia domova.

    Ak zvažujete zmenu práce, možno je načase začať si hľadať nové zamestnanie už dnes. Využiť na to môžete Agenta na Kariera.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email každý deň nové pracovné ponuky podľa vašich kritérií. Denne za vás prezrie stovky ponúk a tie, ktoré vám vyhovujú, vám pošle na email.
Viac o téme: Peniaze Svet Zaujímavosti Práca Plat Zamestnanci Videohry VR
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, careeraddict
 
Staršie správy
Staršie správy