Skúsila som si testovanie na koronavírus na vlastnej koži

Všetko šlo hladko. Po pár sekundách testovania zo sedadla môjho auta, som smerovala domov a na druhý deň mi pípla očakávaná SMS.

Nemám kašeľ ani teplotu, a predsa mi dlhší čas vŕtalo hlavou, či náhodou nie som nositeľ nového ochorenia COVID-19. Denne predsa stretávam rôznych ľudí, o ktorých netuším vôbec nič. Rozhodla som sa preto dať sa dobrovoľne otestovať. Z možností, ktoré momentálne sú, mi vyšlo ako najpraktickejšie „drive-through“ testovanie, ktoré ponúkajú laboratóriá Medirex na niekoľkých miestach.

Prečo práve testovanie „drive through“? 

Je to jednoduché a šikovné. Termín aj miesto som si zarezervovala elektronicky, platbu som takisto vybavila online. V objednanom čase som prišla na miesto, ktoré bolo pre mňa najbližšie. Stačí len dve hodiny pred odberom nejesť, nepiť, nežuť žuvačku, nepoužívať žiadne kvapky, či ústnu vodu a neumývať si zuby.

Skúsila som si testovanie Galéria fotiek (3)

Po kontrole občianskeho preukazu som sa presunula o pár metrov ďalej, kde ma čakali pracovníci v „skafandri“. Otvorila som okienko na svojom aute a zdravotník mi vatovým tampónom urobil výter z nosa a hrdla. Bolo to trošku nepríjemné, no nič strašné😊.

Skúsila som si testovanie Galéria fotiek (3)

Hotovo. Naštartovala som motor a odišla preč.

Kedy dostanem výsledok?

Žiadne dlhé čakanie ani zbytočné napätie. Dokonca na mojom mobile mi zasvietila SMS správa o výsledku vyšetrenia už na druhý deň. Aj keď oficiálne sa uvádza, že to bude do 48 hodín.       

Ak sa chcete otestovať aj vy, všetky informácie ako jednoducho a rýchlo absolvovať odber nájdete na webe www.medirex.sk.

 

Viac o téme: Testovanie Koronavírus
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok
 
Staršie správy
Staršie správy