Tu vám poradia s dôchodkom: Pozrite sa, ako si môžete dohodnúť termín

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Pre tých, ktorí pracovali na Slovensku alebo Rakúsku, pripravili Sociálna poisťovňa a rakúska Dôchodková poisťovňa PV a Poisťovňa pre živnostníkov SVA poradenský deň, ktorý sa uskutoční vo Viedni 22. mája.

"Na tomto podujatí si môžu poistenci a poberatelia dôchodkových dávok, ktorí pracujú alebo pracovali na Slovensku alebo v Rakúsku a získali obdobia poistenia podľa právnych predpisov SR alebo Rakúska, pri osobných konzultáciách s odborníkmi vyriešiť svoje dôchodkové záležitosti. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na rakúskom telefónnom čísle 05 03 03-237 23 alebo faxom na čísle 05 03 03-237 90," informoval hovorca poisťovne Peter Višváder.

Pri dohodnutí termínu je potrebné okrem konkrétnej požiadavky, ktorá bude predmetom poradenstva, uviesť tiež relevantné osobné údaje – meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia a rodné číslo. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, je potrebné uviesť aj údaje o zomretom poistencovi. 

"Odporúčame, aby si účastníci okrem osobných dokladov priniesli tiež podklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia. Na poradenský deň si nezabudnite priniesť svoje doklady o poistení a občiansky preukaz alebo cestovný pas. Tlmočenie bude zabezpečené bezplatne," upozorňuje hovorca.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, redakcia; Foto: gettyimages

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy