Zamestnávatelia pozor, čakajú vás nové povinnosti: Stačí, ak urobíte túto vec a vyhnete sa pokute

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

Od 1. januára 2019 platí novela zákona o službách zamestnanosti. Tá priniesla zamestnávateľom novú povinnosť – nahlasovať voľné pracovné miesta a taktiež ich charakteristiku úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Ak by si zamestnávatelia túto povinnosť nesplnili, hrozí im pokuta do výšky 300 eur. Existuje však spôsob, ako sa nahlasovaniu aj pokute vyhnúť.

 

 

 

„Zamestnávateľ  je povinný oznámiť voľné pracovné miesto a jeho charakteristiku úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, v ktorého územnom obvode sa pracovné miesto nachádza; to sa nevzťahuje na voľné pracovné miesto, o ktorom zamestnávateľ poskytuje údaje do informačného systému verejnej správy prevádzkovanom na ústrednom portáli verejnej správy podľa osobitného predpisu (napríklad § 26 zákona č. 55/2017 Z. z.).“

Ako za vás Kariéra.sk vyrieši vašu novú povinnosť?

Pracovný portál Kariéra.sk uzavrel s ústredím práce dohodu o spolupráci. Tá zamestnávateľom výrazne zjednoduší ich novú povinnosť. Firmy inzerujúce pracovné ponuky na portáli Kariéra.sk nemusia nahlasovať voľné pracovné miesta úradu práce a nehrozí im, že dostanú pokutu. Inzerovaním voľných pracovných miest na Kariéra.sk túto podmienku automaticky spĺňajú. Potrebný je však jeden jednoduchý krok.

Na to, aby bola podmienka nahlasovania voľných pracovných miest splnená, stačí, aby firmy udelili pracovnému portálu Kariéra.sk splnomocnenie. To môžu udeliť po prihlásení sa do svojho konta na Kariéra.sk a pri vytváraní každej novej pracovnej ponuky v rámci portálu. 

Zamestnávatelia pozor, čakajú vás Galéria fotiek (3)

 

Na základe udeleného splnomocnenia prejde oznamovacia povinnosť z firiem na portál Kariéra.sk, ktorý vyrieši všetky papierovačky a zabezpečí, že sa zamestnávatelia vyhnú pokute.


Venujte sa hľadaniu zamestnancov, povinnosti nechajte na Kariéra.sk

Zamestnávatelia, nechcete strácať čas vypĺňaním nahlasovacích formulárov a radšej by ste sa venovali hľadaniu kvalitných zamestnancov do vašej spoločnosti? Spoľahnite sa na pracovný portál Kariéra.sk. Stačí, ak nám vo svojom konte udelíte splnomocnenie, vďaka ktorému bude vaša povinnosť nahlasovania voľných pracovných miest automaticky splnená. 

 

Viac o téme: Nahlasovanie voľných pracovných miest
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: Kariéra.sk, istp.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy