Načo chodiť do práce? 25-ročný muž zarobí viac svojimi videami než v normálnej práci, toto je jeho príjem

Jovan Hill má 25 rokov, žije v New Yorku a zarába si nahrávaním svojho každodenného života. Jeho videá zachytávajú, ako je, fajčí marihuanu a rozpráva s priateľmi. A niektorí mu za toto všetko dokonca platia. Mladík sa o výške svojich príjmov podelil aj vo videách. Priznal, že jeho fanúšikovia mu posielajú 4-tisíc dolárov mesačne. Tvrdí, že takto zarobí viac než v bežnej práci, prečo by si teda mal hľadať zamestnanie?

Ak máte na sociálnych sieťach státisíce sledovateľov a odberateľov, ktorí sú ochotní vám platiť, prečo by ste sa mali snažiť nájsť si normálne zamestnanie? To tvrdí Jovan Hill, 25-ročný Newyorčan, ktorý si na živobytie zarába livestreamovaním (živým vysielaním) svojho života. Za to, že odhaľuje ľuďom to, ako žije, sú jeho fanúšikovia ochotní štedro platiť, až do výšky 4 000 dolárov mesačne. Z tohto príjmu si tak dokáže platiť byt v Brooklyne a ostanú mu aj peniaze na marihuanu, videohry, oblečenie a taktiež zvláda finančne podporovať svoju mamu.

Samotný Hill niekedy sám žiada svojich fanúšikov o peniaze. V jednom z videí povedal: „Dnes nemám žiadne peniaze, darujte mi nejaké.“ Avšak jeho fanúšikovia mu často posielajú finančné príspevky, ktorými mu chcú vyjadriť uznanie za jeho prácu – videá, v ktorých hovorí o pop kultúre, diskutuje o duševnom zdraví, videá, v ktorých je, fajčí marihuanu, rozpráva sa s priateľmi a prechádza sa po svojej štvrti. Krútite neveriacky hlavou? Zdá sa však, že jeho videá, ktoré nemajú scenár, sú v surovom formáte, bez pridaných filtrov, ukazujúce život bipolárneho, vyše 20-ročného človeka v ťažkej situácii, ktorý sa snaží fungovať a existovať bez balíčka rodinných peňazí či tradičnej práce, je to, čo ľudí priťahuje.

Sám si vytvoril zamestnanie

Mladík priznáva, že toto je preňho práca, ktorú si sám vytvoril. Na príspevky svojich fanúšikov sa spolieha od začiatku roka 2018, kedy prerušil štúdium na univerzite v Texase a presťahoval sa do New Yorku. Krátko pracoval v kine, keď si však uvedomil, že môže zarábať viac peňazí online, dal výpoveď. „Zarábal som menej peňazí prácou v kine než sedením doma, vo svojej izbe, vysielaním naživo päťkrát za deň,“ opisuje. „Tak prečo by som mal chodiť do práce?,“ pýta sa.

Hill nie je bežným influencerom, ktorý má účet na Instagrame a ktorému platia za to, aby na ňom propagoval značky a produkty. Sám seba promuje a vytvára si značku homosexuála a prezentuje sa svojím smutným „denníkom“. Možno jeho odoberateľov púta svojský humor, v ktorom sám seba odsudzuje, prípadne sa im páči jeho nestrojené rozprávanie príbehov. Tak či onak, mladý muž je veľmi obľúbený a je jasné, že si je toho vedomý. V jednom zo svojich ostatných tvítov napísal: „Ak by ste mi v roku 2010 povedali, že odídem z univerzity kvôli svojej bipolárnej poruche a začnem on-line žobrať o peniaze za to, že budem natáčať videá a písať o svojich zrúteniach či fajčení trávy, zavolal by som na vás okamžite FBI.“

Nemám sa za čo hanbiť

Dnes mladík trávi dni s telefónom v ruke, nahrávaním svojho života. Okrem fanúšikov ho však kontaktujú aj takí, ktorí ho odsudzujú za to, čo robí. Reagoval aj na nich a napísal: „Ľudia hovoria, že by som sa mal hanbiť. Ja však neviem, za čo sa mám hanbiť – veď podnájom mám zaplatený a joint ušúľaný.“

Viac o téme: Zárobky Sociálne siete
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: ext; Foto: businessinsider.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy