Šanca pre Rimavskú Sobotu: Ak vláda podporí túto firmu, prácu si nájde 25 ľudí

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: TASR - Milan Kapusta

Ministerstvo hospodárstva SR (MH) navrhuje vládnemu kabinetu, aby podporil investíciu spoločnosti Kamenárstvo Ulický. Tá chce v Rimavskej Sobote investovať do rozšírenia svojej prevádzky 2,6 milióna eur. Následne by mala vytvoriť 25 nových pracovných miest. Firma žiada od štátu investičné stimuly v celkovom objeme 750 tisíc eur. Z toho 600 tisíc eur by malo byť vo forme dotácie na obstaraný majetok a zvyšok vo forme úľavy na dani z príjmu.

Rezort hospodárstva s poskytnutím investičnej pomoci pre spomínanú spoločnosť súhlasí. „Okres Rimavská Sobota patrí medzi najmenej rozvinuté okresy. Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia vlády, požadovaná výška investičnej pomoci je v súlade s nariadením vlády a zákonom o investičnej pomoci, navrhujeme pre prijímateľa schváliť investičnú pomoc,“ uviedlo ministerstvo.


Prečítajte si tiež: Jednoduchá práca na pár hodín denne? Zarobte si: Táto firma hľadá ľudí na skrátený úväzok


Spoločnosť Kamenárstvo Ulický chce rozšíriť vo svojom podniku výrobu kamenných dosiek. Výroba by sa mala navýšiť o takmer 50 % na 8 800 metrov štvorcových kamenných dosiek. Z celkovej výroby bude vyše jedna tretina vyrobených dosiek smerovať na export. Plánovaná priemerná mesačná cena práce zamestnanca je 771 eur. Rozšírenie prevádzky by sa malo dokončiť v roku 2020.

Spoločnosť Kamenárstvo Ulický má štyroch spoločníkov, všetko fyzické osoby. Hlavným predmetom činnosti je kamenárstvo, konkrétne oblasť rezania, tvarovania a konečnej úpravy kameňa. Spoločnosť vo svojom závode umiestnenom v Rimavskej Sobote, vyrába z prírodného kameňa kamenárske výrobky ako sú kamenné dosky, pomníky, urny, kamenné lavičky, ale taktiež kamenné obklady a pracovné dosky.

Viac o téme: Práca Rimavská sobota Pracovné miesta
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA, redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy