Dobrá správa pre Vráble: Najväčší investor neodíde, prácu dá ďalším 280 ľuďom

Zdroj: Vlado Anjel

Najväčší zamestnávateľ vo Vrábľoch, Kongsberg Automotive, plánoval odísť zo Slovenska. Závod, ktorý u nás zamestnáva 1200 ľudí, chcel výrobu presunúť do Maďarska. Dôvodom bola nezmyselná byrokracia, ale aj nezáujem štátu. Zahraničného investora sa však podarilo presvedčiť, aby ostal. Ľudia tak zamestnanie nestratia a spoločnosť dokonca rozširuje výrobu. Novú prácu si nájde 280 ľudí.

 

 

Šéf zahraničnej spoločnosti Kongsberg Automotive zvažoval, že výrobu zo závodu vo Vrábľoch presunú do inej krajiny. Tomu, aby sa fabrika presťahovala do Maďarska, sa však podarilo zabrániť. Svoj podiel má na tom Juraj Miškov, predseda Slovak Invest, agentúry na podporu malých a stredných investícií. „Podarilo sa mi ho nielen presvedčiť, aby neodchádzali, ale aby sme spoločne skúsili presvedčiť ich centrálu a priniesli na Slovensko ďalšie rozšírenie výroby,“ pochválil sa na svojom Facebooku. Najväčší zamestnávateľ z Vrábľov sa tak rozhodol ostať a dokonca otvoril novú výrobnú halu.

Spoločnosť Kongsberg Automotive je celosvetovým dodávateľom pre automobilový priemysel, na Slovensku pôsobí od roku 2008, kedy vo Vrábľoch kúpila fabriku na výrobu prevodoviek. Investor v utorok (7.11.) slávnostne otvoril novú výrobnú halu. Investícia v hodnote deviatich miliónov eur prinesie vytvorenie nových pracovných miest. Doteraz vzniklo 79 nových miest, do konca roka 2018 spoločnosť zamestná ďalších 201 ľudí. Priemerná hrubá mzda zamestnancov Kongsberg Automotive sa pohybuje na úrovni 1 030 eur.

Dobrá správa pre Vráble: Galéria fotiek (2)

“Som rád, že naše niekoľkoročné úsilie spolupráce s investorom prinieslo reálne výsledky v podobe novej investície a 280 nových pracovných miest. A to aj napriek stále sa zhoršujúcim podmienkam na podnikanie, narastúcej byrokracii a všadeprítomnej korupcii. Je to dôkaz toho, že získať investíciu a vytvoriť pracovné miesta je možné aj bez minutia jediného eura na štátne dotácie,” zhodnotil Miškov.

Viac o téme: Práca Vráble Automotive Kongsberg
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Juraj Miškov FB, Foto: Vlado Anjel

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy