Vzorný zamestnanec španielskeho Lidla dostal padáka: Dôvod výpovede vás dostane

Predajňa LidlPredajňa Lidl Zdroj: Lidl

Všetci poznáme niekoho, kto je absolútne oddaný svojej práci. Tento zamestnanec barcelonskej pobočky Lidl to však prehnal a tak dostal od zamestnávateľa výpoveď. Údajne chodil do práce príliš skoro, aj 90 minút pred tým, ako mala začať jeho zmena.

Jean P., zamestnanec známeho obchodného reťazca, pracoval v Lidli od roku 2015 ako vedúci. Výpoveď dostal údajne za to, že chodil do práce skôr. Pracovníka zachytili bezpečnostné kamery, ako viackrát prišiel do práce vo výraznom predstihu. Tento dychtivý zamestnanec zvykol chodiť do zamestnania aj o hodinu skôr pred plánovanou zmenou a bez toho, aby sa zapísal do systému, začal robiť objednávky, meniť cenovky a dopĺňal pulty s tovarom.

Lidl zo záznamov bezpečnostných kamier zistil, že ich zamestnanec Jean P. pracoval v niektoré dni približne 90 minút bez toho, aby sa zapísal do dochádzky. Tým však podľa spoločnosti porušil prísne pravidlá, ktoré spočívajú v zaplatení každej minúty, ktorú zamestnanec odpracuje a tiež, že každý pracovník si musí zapísať príchod do zamestnania. 


Prečítajte si tiež: Kde zarobíte viac ako 1 000 eur? Tieto miesta sú voľné, stačí poslať životopis


Spoločnosť Lidl tiež tvrdila, že dostala niekoľko sťažností na spomínaného Jeana P. od ostatných zamestnancov, údajne aj ich nútil prísť do práce výrazne skôr.

Vyhodený zamestnanec sa však rozhodol nenechať situáciu len tak. Dotiahol Lidl pred súd, pretože si myslí, že dostal výpoveď neprávom a chce svoje zamestnanie späť. Jean P. argumentoval, že nikoho zo svojich kolegov nenútil chodiť do práce skôr a vraj nikdy nevedel, že je zakázané chodiť do zamestnania s predstihom. Robil to vraj len preto, pretože potreboval viac času na to, aby stihol umyť podlahu v obchode.

Viac o téme: Barcelona Práca Španielsko Zamestnanie Lidl Padák Výpoveď Dostal Dostať Padáka Špenielsky
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: thelocal, thesun; Text: es; Foto: Lidl

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy