Spoločnosť GlaxoSmithKline ohlásila zmeny vo vedení

Spoločnosť GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare oznámila zmeny vo vedení tak v Českej republike a na Slovensku, ako aj na regionálnej úrovni. Romana Jourdren, ktorá až doteraz pôsobila vo funkcii generálnej riaditeľky pre Českú republiku a Slovensko, bola menovaná novou regionálnou generálnou riaditeľkou pre strednú a východnú Európu (región CEE). Vo funkcii generálneho riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko ju nahradí Pavel Behenský, doterajší obchodný riaditeľ.

V novej roli generálnej riaditeľky pre región CEE bude Romana Jourdren zodpovedná za všetky aktivity GSK Consumer Healthcare naprieč 30 trhmi, z ktorých najdôležitejšie sú Rusko, Poľsko, Ukrajina, Česká republika, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko.

Romana Jourdren má bohaté skúsenosti v oblasti marketingu, obchodu a celkového riadenia firmy v sektore spotrebného tovaru. Predtým než začala v roku 2013 pracovať v GSK, pôsobila v spoločnostiach Philips, EgonZehnder, Danone alebo Kimberly Clark. V naposledy menovanej spoločnosti mala na starosti región strednej Európy a bola zodpovedná za aktivity v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku. Agendu spojenou s jej novou pozíciou bude ako rodená Češka riadiť z Varšavy, kde sa nachádza firemné ústredie pre región CEE, a zároveň sa stane členom európskeho vedenia spoločnosti (European Leadership Team).

Erhard Heck, Europe Region Head pre GSK Consumer Healthcare hovorí: „Som nadšený, že sa vedúcej roli pre strednú a východnú Európu ujíma Romana a že sa zároveň stane členom európskeho vedenia našej spoločnosti. Romana je veľmi talentovaná, vie dosahovať potrebné výsledky a svoje vedúce schopnosti preukázala už mnohokrát, naposledy v svojej predošlej pozícii generálnej riaditeľky pre ČR a Slovensko, ale aj skôr počas svojej kariéry. Pretože zo zvereného regiónu pochádza, pozná veľmi dobre tunajších spotrebiteľov, zákazníkov aj pomery na trhu. Jej bohaté obchodné skúsenosti, chuť víťaziť a schopnosť spájať na ceste za výsledkom do spolupráce rôzne tímy a  ľudí z nej robia ideálneho kandidáta pre túto rolu.“

Romana Jourdren dodáva: „Je pre mňa ozajstnou cťou, že môžem viesť náš biznis v regióne CEE, kde už spoločnosť GSK zanechala silnú stopu. Máme globálne aj lokálne značky, ktoré víťazia vo viacerých kategóriách naprieč mnohými trhmi a spotrebitelia si ich obľúbili. Príležitosti, ktoré pred sebou máme, sú obrovské. Významnou časťou mojej práce bude zrýchliť rast a zaistiť absolútnu sústredenosť na ceste k tomuto cieľu. Vážim si aj toho, že budem mať možnosť viesť tím plný skvelých a talentovaných ľudí. Vďaka nemu, silnému produktovému portfóliu a skvelým inováciám verím, že sa nám podarí byť jednou z najinovatívnejších, najúspešnejších a spotrebiteľmi obľúbených spoločností v oblasti zdravotníckeho spotrebného tovaru v regióne CEE.“

Pavel Behenský má veľmi bohaté obchodné skúsenosti. Role obchodného riaditeľa pre ČR a Slovensko sa ujal po vytvorení spoločného podniku medzi Novartis OTC a GSK Consumer Healthcare v roku 2013. Predtým pracoval ako Business Unit Head Mass Market. Okrem GSK pôsobil v Procter&Gamble, Danone a Fromageries Bel. V P&G zastával rôzne obchodné a marketingové pozície, vrátane obchodného riaditeľa, a to aj na regionálnej úrovni.

Pavel Behenský Galéria fotiek (2) Pavel Behenský

 

V reakcii na menovanie Pavla Behenského generálnym riaditeľom pre ČR a Slovensko Romana Jourdren dodala: „Som rada, že sa vedúcej role pre ČR a Slovensko ujme Pavel. Pozná biznis veľmi dobre a v minulých rokoch významne prispel k našim úspešným výsledkom, t. j. k dosiahnutiu dvojciferného rastu, kľúčového miesta vo všetkých kategóriách a postaveniu jednotky v segmente orálnej hygieny na Slovensku. Vďaka tomu, že som s Pavlom minulé roky spolupracovala, verím, že je najlepšou voľbou pre vedenie tímu.“

Pavel Behenský doplňuje: „Teší ma, že môžem nadviazať na cestu, ktorú začala Romana v roli generálnej riaditeľky. Máme jasné priority a ambiciózne plány, aby sme boli aj naďalej lídrom na trhu. A čo je najdôležitejšie, budem sa môcť spoľahnúť na tím, ktorý pracuje s plným nasadením a vášňou.“

O GSK Consumer Healthcare:

GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare je jedna z troch celosvetovo najúspešnejších divízií spoločnosti GSK. Jej biznis zahŕňa vývoj a predaj produktov v oblasti wellness, orálnej hygieny, výživy a dermatológie. V jej portfóliu sa nachádzajú niektoré z najobľúbenejších a najpredávanejších značiek na svete, napríklad Sensodyne, Voltaren, Corega, Panadol alebo Theraflu.

GSK Consumer Healthcare je jedným z celosvetovo najúspešnejších výrobcov voľne predajných liekov, zároveň obsadil prvú priečku v oblasti wellness naprieč 36 trhmi a je lídrom v oblasti špecializovanej orálnej hygieny.

V roku 2017 bola spoločnosť GSK Consumer Healthcare zvolená v hlasovaní jedným z TOP 3 zamestnávateľov v ČR v ankete Zamestnávateľ roka, ktorú organizujú spoločnosti Sodexo a PWC.

Viac o téme: Glaxosmithkline
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: PR článok
Staršie správy
Staršie správy