Firma vo Zvolene ponúka prácu, nevie však nájsť zamestnancov

Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Novým výzvam v oblasti náboru kvalifikovanej pracovnej sily čelí v súčasnosti spoločnosť Continental vo Zvolene. Firma totiž plánuje ďalej rásť. Zároveň aktívne reaguje na zmeny v súvislosti s priemyselnou revolúciou 4.0.

"Naša firma sa intenzívne angažuje v téme duálneho vzdelávania, avšak narážame na nízku informovanosť v spoločnosti, nedostatočnú podporu zo strany legislatívy a tiež na neprepojenosť stredného a vysokého školstva," uviedla personálna riaditeľka spoločnosti Kristína Kavická.

Víziou spoločnosti je fungujúci duálny systém aj na vysokých školách. "Chceme si vychovávať talenty a zároveň im dávať pracovné príležitosti, a ponúknuť rast nielen vo Zvolene, ale v rámci Continentalu po celom svete," uviedla ďalej. Spoločnosť preto potrebuje najmä pozície vo výrobnej časti firmy, v oblasti priemyselného inžinierstva, kvality, výskumu a vývoja.

Zvolenský závod nemeckej spoločnosti Continental, sa už od svojho vzniku v roku 2006 snaží vťahovať do diania vo firme aj študentov blízkych stredných odborných škôl. Okrem odbornej praxe, ktorú v závode každoročne absolvujú desiatky mladých ľudí, začali uplynulý školský rok aj s duálnym vzdelávaním, kde zatiaľ mali iba jedného študenta zo Súkromnej strednej odbornej školy technickej v Žiari nad Hronom. Najbližší školský rok však počítajú už s 15 študentmi z partnerských škôl v Krupine a v Žiari nad Hronom. Perspektívne ale takto môžu vzdelávať 30 až 40 študentov. 


Prečítajte si tiež: Výzva pre každého: Za jeden rok si dokážete našetriť 1 378 eur, aj keď zarábate málo


Zvolenský Continental patrí pod nadnárodný rovnomenný holding so sídlom v Nemecku. V roku 2016 korporácia vygenerovala predbežný obrat približne 40,5 miliardy eur vo všetkých piatich divíziách - Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Tire a ContiTech. Continental má v súčasnosti viac ako 220.000 zamestnancov v 55 krajinách. Zvolenský závod, ktorý sa špecializuje na výrobu brzdových strmeňov do automobilov, dáva dnes prácu 1250 ľuďom.

Viac o téme: Continental Práca Zvolen Zamestnanie Závod
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, redakcia; Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy