Správa, ktorá východniarov poteší: Táto firma rozširuje výrobu, prácu si nájde 450 ľudí

Kvalitný zamestnávateľ ponúka atraktívne pracovné príležitostiKvalitný zamestnávateľ ponúka atraktívne pracovné príležitosti Zdroj: ZKW Group

Prešovská Spinea, s.r.o., žiada od štátu investičnú pomoc na projekt rozšírenia a inovácie výroby ložiskových reduktorov v Prešove, v lokalite Haniska. Vyplýva to zo zámeru zverejneného Ministerstvom hospodárstva (MH) SR.

"Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi v nominálnej výške 65,94 milióna je rozložená na obdobie rokov 2017 až 2021. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ pomoci do konca roku 2021 vytvorí 450 nových pracovných miest," priblížil rezort hospodárstva. 

V súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru firma podľa MH SR žiada poskytnutie investičnej pomoci vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok v nominálnej výške 20,29 milióna eur. 

Cieľom investičného zámeru je rozšírenie výroby ložiskových reduktorov v existujúcom priemyselnom podniku spoločnosti situovanom v okrese Prešov. Produkt spoločnosti je patentovo chránený na trhoch EÚ a svetových trhoch a patrí do kategórie tzv. hi-tech výrobkov.


Prečítajte si tiež: Amazon otvára pracovné pozície v Seredi, už teraz sa môžete hlásiť: Aké miesta sú voľné?


Spinea, s.r.o., Prešov vznikla 5. apríla 1994. Predmetom jej činnosti je najmä výroba hnacích prvkov, výroba jednoúčelových zariadení pre automatizáciu, výroba strojov s mechanickým pohonom, ako aj poradenská činnosť v strojárstve. Firma má zapísané základné imanie 9,83 milióna eur. Súčasnú štruktúru spoločníkov tvorí spoločnosť KIMEX Group, s.r.o., Košice, spoločnosť BF Investment, Société Anonyme Holding, so sídlom v Luxemburskom veľkovojvodstve a fyzická osoba s pobytom v Košiciach. Čistý obrat firmy dosiahol v roku 2016 sumu 26,52 milióna eur. Ku konca vlaňajška zamestnávala 380 zamestnancov.

Viac o téme: Na Práca Prešov Východ Východe Prešove
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy