Levická firma má vážny problém: Chýbajú jej zamestnanci, tieto pozície nevedia obsadiť

Levický závod Cloetta Slovakia, ktorý pôsobí v priemyselnom parku Levice-Géňa už 11 rokov, zápasí s nedostatkom pracovníkov najmä na odborné profesie. Ako informovala HR manažérka spoločnosti Martina Zomborská, najviac kritické sú odborné profesie v údržbe, ako aj na linkách.

Výroba spoločnosti Cloetta Slovakia nie je klasická pásová a preto sa od operátorov vyžaduje veľká miera samostatnosti a vedomosti. "Pri väčších výberoch zamestnancov, ako to bolo naposledy pri obsadzovaní zmeny na novú linku, úzko spolupracujeme s miestnym úradom práce. Aj ten však v poslednej dobe zápasí s rovnakým problémom nedostatku ľudí," uviedla Zomborská.

Duálne vzdelávanie zatiaľ spoločnosť nevyužíva. "Jeho podmienkou je vytvorenie vhodného učebného prostredia v závode. Týmto smerom však rozmýšľame a ponúkame študentom rôzne stredoškolské a vysokoškolské stáže. Viacerí z nich sú dnes našimi zamestnancami," dodala HR manažérka spoločnosti.


Prečítajte si tiež: Firmy z tohto odvetvia si nevedia rady: Tržby im rastú závratne, Slováci tu však nechcú pracovať


Podľa jej ďalších slov závod v Leviciach pôsobí na rozlohe 29.000 štvorcových metrov a je najväčším závodom skupiny čo do výrobného objemu vo výške 30.000 ton cukríkov ročne, ako aj počtom zamestnancov. "Zamestnávame celkom 720 ľudí. V levickom závode vyrábame pastilky, extrudované, žuvacie a vylievané cukríky, novinkou sú želé cukríky, obaľované v čokoláde," informovala Zomborská.

V roku 2016 spoločnosť v Leviciach zväčšovala svoju výrobu o novú halu, kde sa vyrábajú spomínané čokoládové cukrovinky. "Bola to investícia vo výške 6,7 milióna eur. V roku 2018 spoločnosť plánuje investíciu do novej modernej baliacej linky v hodnote 2 milióny eur. V najbližších rokoch plánujeme zefektívniť našu výrobu, investovať najmä do našich ľudí a strojov," ukončila. 

Viac o téme: Linka Práca Zamestnanie Levice Pozície Linky Údržbár Odborné Chýbajúci Údržbári Linke
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy