Dobrá správa pre Partizánske: Výrobca obuvi vytvorí nové pracovné miesta

Ilustračné fotoIlustračné foto

Novú výrobnú halu plánuje postaviť výrobca športovej obuvi v priemyselnom areáli vo svojej prevádzke v Bošanoch (okres Partizánske). Ako ďalej vyplýva z oznámenia o zmene navrhovanej činnosti, ktorý Rialto, s.r.o., Partizánske predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie, rozšírením výrobných priestorov o novú halu reaguje na potreby stále sa zvyšujúcej produkcie výroby.

"Vybudovanie nového výrobného objektu spoločnosti Rialto bude predstavovať príspevok k upevneniu priemyselnej výroby obuvi, ktorá má v danom regióne a obci dlhodobú tradíciu, posilní daný potenciál regiónu, zvýši jeho konkurencieschopnosť, využije kvalifikovanú pracovnú silu a tradíciu regiónu a v konečnom dôsledku vytvorí nové pracovné miesta," zdôvodnil zámer investor.

Hala o zastavanej ploche 942,3 m2 sa má nachádzať na jestvujúcom voľnom pozemku v areáli prevádzky, pričom bude slúžiť pre výrobu obuvi, budú v nej umiestnené dve poloautomatické linky karuselového typu, dve až tri linky prípravného úseku, vzduchotechnika a odsávacia kabína na konečnú úpravu obuvi. Vybudované v nej budú i hygienické zariadenia pre zamestnancov.


Prečítajte si tiež: Firmy z tohto odvetvia si nevedia rady: Tržby im rastú závratne, Slováci tu však nechcú pracovať


Počet pracovníkov potrebných pre prevádzku novej výrobnej haly, ako upozornil investor v zámere, bude závislý od objednávok zákazníkov a požiadaviek trhu, pričom predbežne počíta so 40 zamestnancami v prvej pracovnej zmene, ôsmimi v druhej a ôsmimi v tretej zmene.

Spoločnosť Rialto, s.r.o., Bošany založili v roku 1992, výrobou obuvi sa začala zaoberať o rok neskôr. Jej sídlo je v priemyselnom areáli v Bošanoch, kde má prevádzku na ploche takmer 50.000 m2. V súčasnosti tam zamestnáva 1811 pracovníkov. Rialto, s.r.o., Partizánske sa radí k najväčším slovenským výrobcom značkovej športovej obuvi.

Viac o téme: Práca Partizánske Miesta Pracovné Voľné Partizánskom
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy