Záchrana pre východ? Tento projekt dá prácu 1 100 ľuďom

Vo výrobnom závode Partizánske Building Components-SK otvorili dve nové halyVo výrobnom závode Partizánske Building Components-SK otvorili dve nové haly

Projekt firmy Minebea Slovakia, ktorej dnes vláda schválila investičnú pomoc, pomôže v znižovaní nezamestnanosti na východnom Slovensku. Uviedol to po dnešnom rokovaní vládneho kabinetu šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Peter Žiga (Smer-SD).

"Chcem podotknúť, že to nie je montážna dielňa. Štruktúra zamestnancov zahŕňa 150 vysokoškolsky vzdelaných ľudí, ako aj asi 800 ľudí s úplným stredným vzdelaním. To sú čísla, ktoré hovoria za všetko," podčiarkol.

Z investičného zámeru zverejneného MH SR, ktorý dnes schválila vláda, vyplýva, že košická firma Minebea Slovakia, s.r.o., žiada od štátu investičnú pomoc takmer 20 miliónov eur na vybudovanie nového podniku priemyselnej výroby a na vytvorenie nových pracovných miest v lokalite Košice. 

"Realizácia investičného zámeru s oprávnenými nákladmi v nominálnej výške 60 miliónov eur je rozložená na obdobie rokov 2017 až 2022. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca roku 2022 vytvorí 1100 nových pracovných miest," konštatuje v materiáli MH SR.

V súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru žiadateľ požaduje poskytnutie investičnej pomoci vo forme dotácie na obstaranie dlhodobého hmotného a nehmotného majetku v celkovej maximálnej nominálnej výške 19,25 milióna eur.


Prečítajte si tiež: Ďaleko do dôchodku: V ktorých krajinách pracujú ľudia najdlhšie?​


Cieľom investičného zámeru je vybudovanie nového závodu na výrobu mechatronických pohonných systémov situovaného v Košiciach. Súčasťou zámeru je taktiež vybudovanie R&D centra, ktoré bude zamerané na výskum a vývoj v oblasti mechatronických pohonných systémov.

Minebea Slovakia, s.r.o., Košice bola do Obchodného registra SR zapísaná v novembri 2016. Predmetom jej činnosti je najmä výroba strojov a zariadení pre všeobecné účely, výroba elektrických zariadení a elektrických súčiastok, výroba počítačových, elektronických a optických produktov. Eviduje základné imanie vo výške 15 miliónov eur. Jej jediným spoločníkom je japonská firma MinebeaMitsumi Inc.

Viac o téme: Znižovanie Práca Nezamestnanosť Východ Zamestnanosť Miesta Pracovné Košice Prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy