Jaguar Land Rover dáva šancu mladým: Takto tu môžu odštartovať kariéru

Jaguar Land Rover spustil svoj prvý trainee program na Slovensku, v ktorom pre svoj nitriansky závod zamestná skupinu 18- až 25-ročných stážistov. Stáže technikov údržby sa začnú v septembri tohto roka a budú trvať dva roky. V prvom roku bude 12 stážistov študovať mechatroniku v Duálnej akadémii v Bratislave, v druhom roku už bude prvá skupina pracovať v novej fabrike Jaguar Land Rover v nitrianskom priemyselnom parku. Na konci stáže budú technici údržby plne kvalifikovaní pracovať v prevádzke výrobnej linky.

 

"V spoločnosti Jaguar Land Rover chceme inšpirovať budúcu generáciu inžinierov, aby začali svoju kariéru v automobilovom priemysle,“ povedala Nicci Cook, personálna riaditeľka Jaguar Land Rover Slovensko.

Jaguar Land Rover má záujem o absolventov stredných odborných škôl so záujmom o inžinierstvo a technológie. Pri hľadaní podpory trainee programu navštívili zástupcovia spoločnosti v Nitre doteraz sedem škôl. Patria k nim stredné odborné školy v Šuranoch, Zlatých Moravciach a vo Vrábľoch, Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická v Nitre, Spojená škola v Šali a stredné odborné školy polytechnické v Nitre a Zlatých Moravciach. „Záujemcovia môžu podať žiadosť prostredníctvom svojej školy alebo cez pracovné portály,“ skonštatovala personálna riaditeľka.


Prečítajte si tiež: Hľadáte prácu so super platom? Toto sú miesta, kde zarobíte viac ako 1 000 eur


Odkedy spoločnosť Jaguar Land Rover potvrdila svoje plány na otvorenie výrobného závodu v Nitre, záujem o prácu vo fabrike prejavilo takmer 45.000 ľudí. Jaguar Land Rover plánuje zamestnať zhruba 2800 pracovníkov. Ročná výrobná kapacita bude 150.000 vozidiel, prvé vozidlá by mali byť vyrobené koncom budúceho roka. Prvým vozidlom, vyrábaným v nitrianskom závode, bude nový Land Rover Discovery. „Výroba doplní produkciu v britskej fabrike v Solihulle, ktorá beží na plný výkon v troch zmenách s nepretržitou prevádzkou a podporí pokrytie globálneho dopytu po značkách Range Rover, Range Rover Sport a po nedávno spustenom Jaguar F-PACE,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Lisa Palmer.

Viac o téme: Jaguar Nitra Rover Land Práca Kariéra Mladí Pre Stáž Mladých Trainee
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy