Zarábať na videách už nebude môcť každý: YouTube mení podmienky, takto pritvrdil

Zdroj: YouTube / AFP

Pred piatimi rokmi populárny portál YouTube umožnil zarábať naozaj hocikomu. Ktokoľvek sa mohol zaregistrovať, nahrať videá a začať inkasovať peniaze. Tento model umožnil YouTube stať sa najväčšou webovou platformou s videami. Všetko však má dve strany a tak sa stalo, že tento krok priniesol aj niekoľko nevýhod. Ľudia totiž začali nahrávať aj také videá, ktoré nevlastnili alebo sami nevytvorili – začali sa tak priživovať na práci iných, peniaze však inkasovali oni. Za pozretia známych klipov či filmov sa nespravodlivo hrnuli peniaze do vrecka im. A s tým sa YouTube rozhodol zatočiť.

V snahe zabrániť „zlodejom“, YouTube ohlásil zmeny v zarábaní. Zárobky po novom pôjdu iba tým autorom, ktorých videá prekročia 10 000 pozretí. Portál verí, že vďaka tomu sa vyselektujú autori, ktorí prinášajú vlastný obsah a ktorí sa nesnažia len priživiť a zarobiť na snahe iných. YouTube si myslí, že číslo 10-tisíc pozretí zároveň nie je privysoké, aby odradilo nových tvorcov, aby začali využívať ich portál.


Prečítajte si tiež: Finančný plán pre tých, ktorí zarábajú málo: Takto si aj vy našetríte až 1 456 eur​


Ako budú fungovať nové pravidlá? Každý z tvorcov na YouTube bude zaradený do hodnotiaceho procesu. „Keď tvorca dosiahne 10 000 pozretí na svojom kanáli, zhodnotíme jeho aktivitu podľa našich pravidiel,“ vysvetľuje Ariel Bardin, šéf produktového oddelenia portálu. „Keď tohto autora schválime, bude môcť začať zarábať. Jednoducho chceme, aby si prostredníctvom YouTube zarábali ľudia, ktorí dodržiavajú pravidlá,“ dodáva. Nemožno sa však tomuto rozhodnutiu čudovať. Portál YouTube sa pomaly stáva kvázi celosvetovou televíziou, preto je samozrejmé, že podniká kroky, ktoré majú  zabezpečiť, aby boli jeho služby v súlade so zákonom a ním stanovenými podmienkami.

Zaujíma vás, ako sa doteraz dalo zarábať na YouTube a koľko si tvorca videí dokázal zarobiť? Všetko prezradil v nedávnom videu známy slovenský mladý tvorca  - YouTuber s prezývkou Expl0ited.

Viac o téme: Na Zarábať Zarobiť Ako Zarobí Youtube Koľko Cez Youtuber Exploited
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: theverge.com; Text: es; Foto: pixabay.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy