Pracovať a vzdelávať sa? Mladí Taliani sú najlenivejší, Slováci dopadli takto

Takmer päť miliónov mladých ľudí v rámci vekovej skupiny 20 až 24 rokov v EÚ v minulom roku nenavštevovalo nijakú školu, ani nemalo zamestnanie. V rámci tejto vekovej skupiny to bolo 17,3 % ľudí. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Najviac mladých ľudí sa vlani ani nevzdelávalo, ani nepracovalo v Taliansku, a to až 31,1 % a v Grécku, 26,1 percenta. Po nich nasledovali Chorvátsko (24,2 %), Rumunsko (24,1 %), Bulharsko (24 %) a Španielsko a Cyprus (zhodne 22,2 %).

Najlepšia situácia bola v Holandsku, kde v rámci vekovej skupiny 20 až 24 rokov evidovali iba 7,2 % mladých ľudí, ktorí sa ani nevzdelávali, ani nepracovali. Nasledovali Luxembursko (8,8 %), Dánsko, Nemecko a Švédsko (zhodne 9,3 %), Malta a Rakúsko (zhodne 9,8 %) a Česká republika (10,8 %). Na Slovensku sa vlani až 19,2 % mladých ľudí vo vekovej skupine 20 až 24 rokov ani nevzdelávalo, ani nepracovalo. 


Prečítajte si tiež: Mladí ľudia sa nevedia zamestnať: Čo je ich najväčší problém?​


Situácia na Slovensku sa však oproti roku 2006 zlepšila, keďže vtedy vo vekovej skupine 20 až 24 rokov evidovalo 20,2 % ľudí, ktorí sa ani nevzdelávali, ani nepracovali. 

Viac o téme: Práca Ľudia Mladí Pracovať Mladých Slováci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA, redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy