Správa, ktorú východ potreboval: Nemecká firma tu vytvorí 500 pracovných miest!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA

Svoju centrálu chce v Prešove vybudovať nemecká spoločnosť Etilog GmbH so sídlom v bavorskom meste Stamsried. Prácu by tu vo finálnej fáze malo nájsť až 500 ľudí. Firma už začala so zaškoľovaním prvých zamestnancov. Ako informuje prešovská radnica, Etilog GmbH je rodinná firma zaoberajúca sa výrobou prepravných obalov pre automobilový priemysel, ktorá je v tomto smere svetovým technickým lídrom. Spolupracuje so všetkými významnými producentmi automobilov, ktorým na mieru vytvára obaly pre bezpečnú prepravu výrobkov.

Prešov sa podľa majiteľov spoločnosti má v dohľadnom čase stať lídrom v oblasti výroby týchto špeciálnych obalov. Doposiaľ totiž vyrábali textilné diely svojich obalov v Dunajskej Strede a kovové komponenty zasa dovážali z Poľska, kde v kooperujúcej firme majú vlastnícky podiel. 

Ako uviedol syn zakladateľa firmy Josef Ebnet, spoločnosť sa rozhodla kompletnú výrobu od vývoja, cez výrobu látok, textilných, plastových a kovových dielov až po finalizáciu obalov sústrediť v Prešove. "Nadviažeme tak na tunajšiu niekdajšiu tradíciu textilnej a strojárskej výroby," skonštatoval Ebnet. 


Prečítajte si tiež: Neviete vyžiť z výplaty? Okamžite prestaňte robiť tieto veci!​


Firma okrem samotnej výroby chce podporovať a sponzorovať aj vzdelávacie inštitúcie pripravujúce mládež na pôsobenie v potrebných výrobných oblastiach. "Len tak môže vznikať aj kvalitná pracovná sila," dodal Ebnet. 

Spoločnosť už trénuje prvých zamestnancov v dočasnom sídle spoločnosti na Strojníckej ulici a paralelne pripravuje výstavbu haly. "Zisťujeme možnosti štátnej podpory tvorby pracovných miest,“ poznamenal Ebnet. Komplexná výroba firmy v Prešove by sa podľa neho mala rozbehnúť počas budúceho roku. 

Viac o téme: Miesto Práca Zamestnanie Firma Východ Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy