V tomto odvetví sa zamestnáva čoraz viac ľudí: Uhádnete, ktoré to je?

Počet zamestnancov v bankovom sektore na Slovensku pribúda. Ku koncu marca tohto roka prvýkrát presiahol ich počet 20.000. "V prvom štvrťroku sme zaznamenali mierny medzikvartálny nárast počtu pracovníkov. Od leta 2014 kontinuálne počet rastie," konštatuje vo svojom najnovšom štatistickom bulletine Národná banka Slovenska (NBS).

Na konci prvého štvrťroka počet ľudí pracujúcich v bankách na Slovensku medzikvartálne vzrástol o 0,43 %, teda o 86 zamestnancov. Pri medziročnom porovnaní bol ich počet vyšší, a to o 287, čo v percentuálnom vyjadrení predstavuje nárast o 1,45 %.

Najviac nových zamestnancov pritom pribudlo v bankách a pobočkách zahraničných bánk. Ako vyčíslila NBS, počet pracovníkov sa zvýšil o 266. Celkovo v bankách a pobočkách zahraničných bánk ku koncu marca tohto roka pracovalo 18.984 ľudí.


Prečítajte si tiež: Penzia v nedohľadne? Vek odchodu do dôchodku sa opäť predlžuje


Nových pracovníkov prijímala aj samotná slovenská centrálna banka. "Došlo k prijatiu zamestnancov na oddelenie ochrany finančných spotrebiteľov," uvádza sa v bulletine. Vláda totiž schválila Koncepciu ochrany spotrebiteľov na finančnom trhu, ktorá umožnila vytvorenie jednotného kontaktného miesta pre klientov všetkých finančných inštitúcií. Ku koncu prvého štvrťroka NBS má 1055 pracovníkov.

Viac o téme: Banka Práca Zamestnanie Bankovníctvo Zamestnáva Zamestnať Banke
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy