Stredné Slovensko, teš sa: Vláda chce vytvoriť stovky pracovných miest!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Hlavným cieľom Akčného plánu rozvoja okresu Lučenec je znížiť dlhodobo vysokú mieru nezamestnanosti podporou vytvorenia 1 440 pracovných miest do roku 2020. Na rôzne systémové opatrenia a aktivity má v najbližších rokoch ísť vyše 147 mil. eur, z toho z verejných zdrojov, najmä eurofondov, takmer 110 mil. eur. Okres Lučenec v rámci toho dostane regionálny príspevok vo výške 4,3 mil. eur. Zvyšné investície v objeme 37,6 mil. eur by mali byť pokryté z iných zdrojov. Akčný plán rozvoja okresu Lučenec je na programe prvého výjazdového rokovania vlády vo štvrtok v Lučenci.

Okres Lučenec na juhu Banskobystrického samosprávneho kraja bol zaradený na zoznam dvanástich najmenej rozvinutých okresov na základe príslušného zákona o ich podpore účinného od 15. decembra minulého roka. V okrese bolo ku koncu apríla evidovaných 6 912 uchádzačov o zamestnanie, z toho 5 708 ako disponibilných uchádzačov o zamestnanie. Miera nezamestnanosti dosiahla 16,5 %. Uchádzačmi o zamestnanie sú najmä pomocní nekvalifikovaní pracovníci, pracovníci v službách a v obchode, technici a odborní pracovníci. 


Prečítajte si tiež: Príbeh: Podnikať po štyridsiatke? Jana sa nebála a dokázala to!​


Na ďalšom výjazdovom rokovaní v piatok v Rimavskej Sobote sa bude vláda zaoberať aj Akčným plánom rozvoja okresu Rimavská Sobota. Ten je taktiež na zozname najmenej rozvinutých okresov Slovenska. Investície na podporu rozvoja okresu do roku 2020 sú plánované vo výške 157 mil. eur, pričom verejné zdroje, hlavne prostriedky Európskej únie, by mali dosiahnuť 133 mil. eur a vlastné zdroje 24 mil. eur. Regionálny príspevok pre okres má dosiahnuť 6,35 mil. eur. V marci dosiahla miera nezamestnanosti v okrese 26,91 % a počet disponibilných uchádzačov o zamestnanie 10 863 osôb.

Viac o téme: Podpora Plán Práca Zamestnanie Nezamestnanosť Zamestnanosť Lučenec Sobota Akčný Rimavská Miesta Pracovné Vytvorenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy