Najnižšiu nezamestnanosť v apríli nemala Bratislava: Ktorý okres ju porazil?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Okres Galanta minulý mesiac pokoril v miere nezamestnanosti všetky bratislavské okresy. V okrese Galanta totiž bola v apríli najnižšia miera nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku, a to 4,04 %. Druhú najnižšiu mieru nezamestnanosti vo výške 4,15 % evidoval okres Bratislava V. Nasleduje okres Bratislava I s mierou nezamestnanosti 4,16 %, okres Piešťany s mierou nezamestnanosti 4,69 % a okres Púchov, kde miera nezamestnanosti v apríli dosiahla 4,75 %. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Nižšiu mieru nezamestnanosti ako niektoré bratislavské okresy ešte vykázal okres Trnava, a to 4,88 %. Až za týmto okresom totiž nasledujú zvyšné tri bratislavské okresy. V okrese Bratislava IV bola v apríli miera nezamestnanosti 4,90 %, v okrese Bratislava III nezamestnanosť dosiahla 4,3 % a okres Bratislava II zaevidoval mieru nezamestnanosti 4,94 %. Išlo o posledný okres s mierou nezamestnanosti pod 5 %. 


Prečítajte si tiež: Do Nitry prichádza s Jaguarom ďalší investor: Koľko pracovných miest vytvorí?​


Naopak, miera nezamestnanosti bola na konci apríla tohto roka vyššia ako 20 % v štyroch okresoch na Slovensku. Ide o okresy Rimavská Sobota, Kežmarok, Revúca a Rožňava. Z týchto okresov sa dva nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom v Prešovskom a v Košickom kraji. Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 26,43 %. 

Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti ku koncu apríla tohto roka predstavovala 22,08 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 21,32 %. Okres Rožňava vykázal ku koncu minulého mesiaca mieru nezamestnanosti 20,05 %.

Viac o téme: Bratislava Práca Nezamestnanosť Nezamestnaný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy