Online konferencia IBM Fest 360° virtual predstavila jedinečné podujatie vo virtuálnej realite

Spoločne sme sa pozreli na zaujímavé prednášky a diskusie týkajúce zmeny fungovania celej spoločnosti po prechode do digitálneho sveta v súvislosti s korona krízou a na budúcnosť mnohých odvetví.

IBM Fest 360° Virtual - online konferencia z dielne spoločnosti IBM - aj tento rok prekvapila svojou formou a priniesla inovatívny nový formát, tentokrát zameraný na vysielanie vo virtuálnej realite. 25.novembra 2020 sa diváci festivalu mohli z pohodlia domova preniesť do štúdia konferencie a stať sa súčasťou inšpiratívny diskusií a prednášok na témy ako zmeny spoločnosti po príchode korona krízy, budúcnosť vzdelávania, technológie, zmeny na trhu práce, ešport, dobrovoľníctvo a pod.

Skvelí rečníci z prestížnych slovenských spoločností a škôl predstavili svoje inovatívne myšlienky počas stredajšieho poobedia. Oba streamy IBM Fest 360° Virtual si môžete pozrieť zo záznamu aj vy:

STREAM 1

 

 

STREAM 2 

 

Aké konkrétne témy priniesol IBM Fest 360° Virtual?

Michal Meško (Martinus), Tomáš Szabó (Medusa group) a Jakub Střeštík (Mall) spolu priniesli pohľad do toho, ako sa spoločnosti prispôsobili zmenám počas koronakrízy. Na zmeny v odvetví školstva sme sa pozreli spolu s prorektorkou Zuzanou Kovačičovou (UNIBA), predsedom BSK Jurajom Drobom a prorektorkou Monikou Bakošovou (STU).

Online konferencia IBM Fest Galéria fotiek (3)

V oblasti vzdelávania IBM Fest 360 °Virtual ponúkol aj pohľad do jeho budúcnosti. Na túto tému diskutovali Petra Kotuliaková (zakladateľka Aj Ty v IT), Julián Gerhart (zakladateľ projektu Zmudri.sk) a Martin Menšík (Marketing manager Profesia.sk).

Zo školských lavíc do sféry športu a elektronického športu sa preniesli Jozef Liba (generálny sekretár Slovenského olympijského a športového výboru), Marek Gabonnay (Orange) a Karol Cagáň (viceprezident Európskej ešportovej federácie). Okrem porovnania týchto dvoch zdanlivo odlišných, no zároveň rovnakých oblastí, diskutovali na tému, elektronických športov na olympiáde.

IBM Fest 2020 priniesol aj podľa na bezpečnosť vo virtuálnom priestore po prechode na homeoffice a virtuálne spojenie vďaka Marekovi Zemanovi (Tatra banka) a Mariánovi Klačovi (Volkswagen Slovakia).

Online konferencia IBM Fest Galéria fotiek (3)

Diváci online konferencie sa mohli taktiež inšpirovať na prednáškach speakerov z IBM. Marian Emanuel Karaffa prezradil návod, ako zostať sám sebou v korporátnom prostredí. Veronika Hagovská a Rastislav Šramatý prezradili viac o iniciatíve Lesswaste @IBM a informovali o možnostiach, ako znížiť náš dopad na životné prostredie. S Lilianou Lendelovou sme sa pozreli na zručnosti budúcnosti - super soft skills a Zuzana Bálintová radila, ako sa sebarealizovať v korporátnom prostredí.

Všetky prednášky a diskusie mohli diváci sledovať z pohodlia domova aj prostredníctvom virtuálnej reality. IBM Fest 360° Virtual opäť potvrdil svoju pozíciu zaujímavého a inovatívneho podujatia aj v online podobe. Viac informácií o projekte nájdete na webe ibmfest.sk 

Aby nasledujúci IBM fest 2021 neunikol vašej pozornosti, odporúčame followovať ich sociálne siete:
Facebook: www.facebook.com/HeroesFestsk
Instagram: www.instagram.com/heroesfestivalba

Viac o téme: IBM
  • Autor: © Zoznam/PR článok
  • Zdroj: IBM

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy