Zistite, čo ste za človeka: Všetko o vás prezradí to, ako spíte

Zaujíma vás, čo o vás hovorí poloha, v ktorej spíte? Reč vášho tela v spánku dokáže veľa napovedať o vašej osobnosti. Pozrite sa, ako odborníci hodnotia jednotlivé polohy spánku a čo z nich dokážu vyčítať. Overte si, nakoľko sú tieto odhady pravdivé.

 

 

 

 

 

Poloha plodu

Zistite, čo ste za Galéria fotiek (9)

Veľa ľudí spí skrútených do klbka – ako dieťa v bruchu matky. Táto poloha im totiž ponúka pocit bezpečia. Podľa rôznych prieskumov je práve táto poloha medzi ľuďmi najbežnejšou. Tí, ktorí obľubujú v spánku túto polohu, sú väčšinou veľmi citliví, aj keď sa navonok môžu javiť ako tvrdí a odolní.

 

Vystretý

Zistite, čo ste za Galéria fotiek (9)

Túto polohu charakterizuje, že človek spí s rukami pozdĺž tela. Ak je to vaša obľúbená poloha, pravdepodobne ste veľmi extrovertný, priateľský, sociálny a ľahko začnete dôverovať aj neznámym ľuďom. Medzi vaše negatívne vlastnosti však patrí aj to, že ste tvrdohlavý, panovačný a trochu naivný.

 

Vystretý, s rukami pred sebou

Zistite, čo ste za Galéria fotiek (9)

V tejto polohe spíte vystretý a ruky naťahujete pred seba, ako keby ste chceli na niekoho dočiahnuť. Ak takto oddychujete vy,  naznačuje to, že ste otvorený, možno trochu  váhavý, no ak sa už pre niečo rozhodnete, nezmeníte svoj názor. Odborníci tiež tvrdia, že ľudia obľubujúci túto polohu nepatria medzi naivných ľudí.

 

Na boku

Zistite, čo ste za Galéria fotiek (9)

Ak spíte na boku, odborníci sa zhodujú, že je to pre váš komfort v spánku najlepšie. Fyzioterapeuti však radia, aby ste aj z tejto polohy vyťažili pre seba maximum. Toto odporúčajú:
- kolená pokrčte len trochu (nie ako v polohe plodu)
- dajte si medzi kolená malý vankúš (chrbtica bude stabilnejšia)
- objímte rukami vankúš (udržíte tak ramená roztiahnuté, zároveň však budú aj vaša hruď, pľúca a dýchacie cesty viac otvorené)
A čo o vás hovorí táto poloha? Že ste otvorený človek, priateľský, družný a ľudia vám ľahko začnú dôverovať. Zároveň ste však aj podozrievavý, tvrdohlavý a ľahko sa vzdávate.

 

Na boku, ale na ktorej strane?

Zistite, čo ste za Galéria fotiek (9)

Ak spíte na ľavom boku, pravdepodobne pracujete v reklame a marketingu. Táto poloha je najobľúbenejšia u ľudí vo veku 45 – 54 rokov a u jedincov s vyšším vzdelaním. Ak naopak, spávate na pravom boku, pravdepodobnej ste zamestnaný v oblasti prepravy a výroby. Obľubujú ju ľudia vo veku 35 – 44 rokov, fajčiari a ľudia, ktorí pijú veľa kávy.

 

Na bruchu

Zistite, čo ste za Galéria fotiek (9)

Spať na bruchu, tvárou dole, je menej častá poloha na spanie. Vyhnúť by sa jej určite mali tehotné ženy, ženy s veľkými prsiami a každý, kto má problémy s krkom. Podľa odborníkov je táto poloha najobľúbenejšia u ľudí, ktorí pracujú v poľnohospodárstve, sú vo veku 45 až 54 rokov a často popíjajú alkohol. Spáči na bruchu sú údajne nepríjemní, nervózni, trpia úzkosťami a nemajú radi kritiku. Na druhú stranu ale majú radi spoločnosť a vyhľadávajú ju.

 

Na chrbte

Zistite, čo ste za Galéria fotiek (9)

Táto poloha je údajne najobľúbenejšia u mladších ročníkov, u ľudí vo veku 25 – 34 rokov. Istý výskum zistil, že ľudia, ktorí preferujú spať na chrbte, pracujú väčšinou v doprave a logistike. A čo hovorí poloha o ich osobnosti? Údajne sú to ľudia s vysokými štandardami, konzervatívni a tichí. Ak ale spíte na chrbte, rozvalený a s roztiahnutými rukami nad hlavou, odborníci tvrdia, že by ste mali byť introvert, dobrý poslucháč a človek, ktorý rád pomáha.

 

Meníte polohy

Zistite, čo ste za Galéria fotiek (9)

Ak sa počas spánku neustále „mrvíte“ a meníte polohy, naznačuje to, že ste citlivý extrovert, ktorý nemá rád kritiku, trpíte úzkosťami a máte pocit, že veci nemáte pod kontrolou.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 9
Viac o téme: Osobnosť Spánok
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: rd.com; Text: es; Foto: tatianaayazo.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy