11 psychologických trikov, vďaka ktorým si získate každého: Tieto metódy by ste mali poznať

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockhphotos.com

Chceli by ste vedieť, ako si jednoducho nakloniť ľudí na svoju stranu? Psychologické triky dokážu divy a ak sa ich naučíte, nebude pre vás problém získať si kohokoľvek. Pripravili sme pre vás 11 tipov, ktoré by ste si mali osvojiť, ak chcete vedieť, ako pracovať s ľuďmi a stať sa medzi nimi obľúbeným.

 

 

 

 

 

  1. Pri predstavovaní sa okomentujte farbu očí človeka. Túto informáciu asi veľmi nevyužijete, ale je to skvelý spôsob, ako si zaistiť očný kontakt s dotyčným. Práve pozeraním sa do očí signalizujete ľuďom, že ste priateľský a otvorený.
  2. Ľudia si najlepšie pamätajú to, čo sa stalo ako prvé a posledné. Všetko medzitým sa im v pamäti uchová len rozmazane. Ak vás teda napríklad čaká pohovor a je vás viacero kandidátov naraz, snažte sa vojsť do dverí buď ako prvý, alebo ako posledný.
  3. Ak si chcete nejakého človeka získať či nakloniť na svoju stranu, opakujte po ňom jeho reč. Napodobňujte jeho gestá, držanie rúk a nasmerujte svoje telo a tiež špičky nôh naňho. Podľa jeho reakcií uvidíte, či je záujem obojstranná. Ak aj jeho špičky nôh smerujú k vám, ste na dobrej ceste. Ak je k vám otočené len telo, je to znak toho, že daný človek chce z konverzácie ujsť.
  4. Ako zistiť, kto k vám prechováva sympatie? Ak stojíte v skupinke ľudí a zaznie vtipná príhoda, sledujte, kam smerujú pohľady smejúcich sa ľudí. Ľudia sa pri smianí inštinktívne obrátia k tomu, kto im je najbližší a ku komu prechovávajú náklonnosť.
  5. Najlepší spôsob, ako sa niečo nové naučiť, je podeliť sa o to s niekým iným. Ak sa teda niečo nové dozviete, pri najnovšej príležitosti túto vedomosť zdieľajte.
  6. Položili ste otázku, no nedostali ste na ňu dostatočnú alebo len krátku odpoveď? Ak druhý človek neodpovedá, neurobte nič, zostaňte ticho a udržujte očný kontakt. Tak naňho vyviniete tlak, aby pokračoval v rozprávaní.
  7. Ak viete, že sa na vás niekto na stretnutí chystá "vyštartovať", prípadne riešiť nepríjemnú záležitosť, sadnite si vždy vedľa neho. Blízkosť medzi vami zmierni jeho agresivitu.
  8. Ak budete žiadať ľudí o malé láskavosti, v ich mysli vytvoríte presvedčenie, že im veríte a tak si vás obľúbia.
  9. Ak nechcete zabudnúť meno človeka, s ktorým ste sa práve zoznámili, použite ho aj vo vete "Teší ma, ..." a jeho meno použite aj počas konverzácie. Rýchlo si ho tým získate.
  10. Ak máte problém so studenými rukami, mali by ste ho čím skôr vyriešiť. Aj teplota vašej ruky, ktorú niekomu podávate, vplýva na to, ako vás ľudia vnímajú. Ak sú vaše ruky príjemne teplé, budete pre ostatných viac atraktívnejší.
  11. Ak sa chystáte na rande, zahrňte do programu adrenalínové aktivity - napríklad kolotoč, alebo napríklad taký horor. Podnecujú totiž vzrušenie v mozgu, ktoré ľudí "donúti" myslieť si, že je im s vami príjemne.
Viac o téme: Triky Úspech Dosiahnuť Psychológia Ako Megaúspech Psychologické
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: esquire; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy