Nábor zahraničných zamestnancov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Akým otázkam sa na workshope budeme venovať práve z hľadiska praktickej realizácie náboru zahraničných zamestnancov? Nechajte sa inšpirovať Ivanom Tomkom a pálčivými otázkami, ktoré si v diskusii a workshopovom príspevku rozoberieme budúci štvrtok v hoteli Apollo v Bratislave.

Nábor zahraničných zamestnancov Galéria fotiek (3)

 

 

 

 

 

Už budúci týždeň, 21.3.2019 sa uskutoční workshop HR Development Academy s názvom Migračná pracovná turistika. Na problematiku zamestnávania zahraničných zamestnancov sa pozrieme z pohľadu právneho, výrobného podniku aj praktickej realizácie náboru zamestnancov. O profesionálne poznatky z oblasti pracovného práva sa postará Miloš Kvasňovský, advokát, ktorého právna kancelária získala ocenenie Právnická kancelária roka v oblasti pracovného práva v rokoch 2017 aj 2018. O rozbehu zamestnávania cudzincov vo výrobnom podniku porozprávajú spíkri z KIA Motors Slovensko, Martin Holub a Žaneta Luptovcová. Nábor zahraničných zamestnancov, jeho špecifické črty a tipy ako robiť nábor efektívne priblíži Ivan Tomko, ktorý je HR Manager a Talent Acquisition Lead IBM na Slovensku.

Na workshope sa vám pokúsim objasniť, prečo v IBM vôbec prijímame zahraničných ľudí a aké máme s takýmito zamestnancami skúsenosti. Ako taký nábor prebieha, v čom je náročnejší? A je vôbec nábor zahraničných pracovníkov náročnejší?
Rozpoviem vám príklady z reality, ako pozitívne tak aj negatívne, a budem sa snažiť objasniť vám najväčšie úskalia, ktoré s prijímaním zahraničných zamestnancov súvisia. Orientačne nahliadneme aj do nákladov, ktoré sú spojené so zamestnávaním zahraničných pracovníkov. Budeme sa rozprávať o trendoch a plánoch, ktoré ovplyvňujú nábor zahraničných ľudských zdrojov a záver venujeme otázke: vracajú sa Slováci späť?

Ak Vás zaujímajú odpovede na tieto otázky, neváhajte sa registrovať na workshop, kde sa dozviete omnoho viac o zamestnávaní zahraničných zamestnancov z troch pohľadov – právnika, manažéra, ktorý je zodpovedný za nábor zahraničnej pracovnej sily a výrobný podnik, ktorý rozbehol nový projekt zamestnávania cudzincov. Prihláste sa na workshop Migračná pracovná turistika ešte dnes.

Viac o téme: Zahraniční zamestnanci
  • Autor: © Zoznam/Ivan tomko
  • Zdroj: HRDA, Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy