Od 1. januára sa zvýši minimálna mzda: Zamestnávatelia, na toto si dajte veľký pozor

Zdroj: thinkstock.com

Od 1. januára 2019 sa zvýši minimálna mzda zo súčasných 480 eur na sumu 520 eur. Minimálna mzda tak po prvýkrát prekročí hranicu 500 eur. Zamestnávatelia by na túto novinku nemali zabudnúť ani pri hľadaní zamestnancov. Keďže po novom je povinné zverejňovať v inzerátoch ponúkanú mzdu, mali by si dávať pozor na to, aký údaj uvedú v pracovných inzerátoch.

 

 

 

Zákonník práce ustanovuje, že mzda zamestnanca nesmie byť nižšia ako minimálna mzda ustanovená nariadením vlády SR. Od 1.1.2019 bude minimálna mzda nasledovná:

  • 520 eur za mesiac (zamestnanec odmeňovaný mesačne, mesačná minimálna mzda)
  • 2,989 eur za každú odpracovanú hodinu (hodinová minimálna mzda)

Mohlo by vás zaujímať: 11 slušne platených pozícií na Slovensku: V tejto práci sa ľudia vôbec nemajú zle​


Zamestnávatelia, pozor na údaj, ktorý uvediete v pracovnom inzeráte

Zamestnávatelia, obsadzujete nižšie kvalifikované pozície? Pracovný portál Kariera.sk odporúča, aby ste nezabudli na nariadenie vlády aj v pracovných inzerátoch. Keďže od 1. januára sa minimálna mzda zvyšuje na sumu 520 eur mesačne, respektíve 2,989 eur na hodinu, v pracovných ponukách by nemali byť uvedené nižšie sumy ako tieto. Dajte si na to pozor a aktualizujte svoje inzeráty. Vyhnete sa tak nespokojným uchádzačom či nízkym počtom reakcií na pracovné ponuky. Ak totiž vaša konkurencia upraví ponúkaný plat podľa nového nariadenia, vyšší plat priláka viac uchádzačov práve na jej inzeráty. 

Viac o téme: Minimálna mzda Pracovné ponuky
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy