Šéf predal firmu, svojim zamestnancom sa odmenil kráľovsky: Každý z nich dostal mastnú odmenu

Turecký podnikateľ Nevzat Ayidin vlastnil úspešnú spoločnosť, ktorá sa zaoberala doručovacími službami. Rozhodol sa ju však predať. A na predaji naozaj slušne zarobil – dostal za ňu 589 miliónov dolárov. Čo by ste s takým majetkom urobili vy? Kúpili si vilu, odišli bývať k moru, prípadne si splnili dávny sen a žili zo zvyšku týchto peňazí? Turecký biznismen urobil niečo, čo nikto nečakal.

Ayidin mal po predaji pocit, že sa musí odvďačiť každému zamestnancovi, ktorý pracoval v jeho spoločnosti. Preto sa rozhodol dať špeciálne odmeny všetkým svojim 114 zamestnancom. Turecký podnikateľ hovorí, že to bol nevyhnutný krok, ktorým ukázal svoju vďaku každému jednému z nich. Tvrdí totiž, že úspech, ktorý dosiahol, by sa mu nepodaril bez pomoci jeho lojálnych a usilovných zamestnancov.

Ako turecký podnikateľ rozdelil peniaze z predaja spoločnosti?

  • Priemerný plat v spoločnosti sa zvýšil na zhruba 1 000 – 1 800 dolárov
  • Každý zamestnanec dostal odmenu 200 000 dolárov

Ayidin totiž čítal článok, v ktorom autori odporúčali odmenu pre zamestnancov vo výške 200 000 dolárov – podľa autorov je vraj takáto výška odmeny tou ideálnou.

A ako zareagovali samotní zamestnanci? Niektorých šéf tejto spoločnosti rozplakal, niektorí kričali od radosti, iní mu dokonca poslali ďakovný list. „Peniaze, ktoré som im daroval, výrazne zasiahli do ich života. Dnes si totiž môžu kúpiť dom, byt alebo auto. Môžu si dovoliť niečo, čo dávno chceli, ale nemohli si to kúpiť. Myslím si, že som urobil správnu vec. Rád by som im dal ešte viac,“ vyznáva sa podnikateľ Nevzat Ayidin.


Prečítajte si tiež: Tohto šéfa by ste chceli aj vy: Svojim zamestnancom daroval nové autá a byty


Spomínaný podnikateľ nemal žiadne právne povinnosti voči svojim zamestnancom, aby im vyplatil takúto formu odmeny. Urobil tak na základe jeho vlastného, štedrého a ohľaduplného rozhodnutia. Tomu sa hovorí šéf roka, čo poviete?

Viac o téme: Mzda Nadriadený Odmeny Prekvapenie Mzdy Bonus Odmena Šéf
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: brightside; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy