Nič pre pohodlných: Týmto povolaniam sa vyhnite, ak sa v práci nechcete nadrieť

Zdroj: Getty Images

Vyhovovala by vám skôr pohodlná, fyzicky nenáročná práca? "Namakať" sa v práci dnes už málokomu vonia. A otázne je, koľkí dnes zvládnu vykonávať fyzicky namáhavú prácu. Ak zvažujete, aké zamestnanie si vybrať, dobre svoje rozhodnutie prehodnoťte. Týchto 11 povolaní totiž nie je pre ľudí bez poriadnej kondičky.

  1. Murári
    Poviete si, že vymurovať priečku ide len tak? Alebo že sa dá omietnuť strop ľavou zadnou? Murári by vám vedeli povedať svoje. Vo svojej práci často vykonávajú rukami rovnaké úkony, čo je občas poriadne náročné. Taktiež pracujú vonku, za rôzneho počasia, nesedia v kancelárii, kde sa dá nastaviť optimálna teplota.
  2. Baníci
    Práca pod zemou patrí medzi najťažšie povolania. Baníci majú často zdravotné problémy: rakovinu, zničené kosti a kĺby či pľúcne ochorenia.
  3. Požiarnici
    Záslužné povolanie, ktoré ale ohrozuje váš život a taktiež je fyzicky skutočne náročné.
  4. Robotníci na ropných vrtoch
    V tejto práci ste mimo domova niekoľko týždňov alebo mesiacov. Pripravte sa na poriadnu drinu a na to, že pracovať budete často aj v noci. 
  5. Rybári, lovci rakov
    Práca na širokom mori, fyzicky náročná, často v nepríjemnom a chladnom počasí. Nič pre ľudí, ktorí majú radi svoje pohodlie.
  6. Horolezci vo výškových prácach
    Ľudia v tomto povolaní najčastejšie vykonávajú rôzne montážne či čistiace práce. Situáciu majú však poriadne sťaženú, keďže niekedy pracujú v obrovských výškach. 
  7. Obrábači kovov
    Bez fyzickej zdatnosti a manuálnej zručnosti sa v tejto práci nepohnete.Budete totiž pracovať s kovmi - brúsiť ich, sústružiť, tvarovať, opracovávať ich - a to všetko vašimi rukami.
  8. Ťažkoodenci
    Predstavte si, že stojíte oproti ozvášnenému davu - najčastejšie chuligánov, ktorí v zápale ničia a rozbíjajú všetko okolo seba, prípadne sa bijú medzi sebou. Do týchto nepríjemných situácií vstupujú práve ťažkoodenci, ktorých úlohou je nastoliť "poriadok".
  9. Profesionálni potápači
    Hoci sa to možno nezdá, práca hlboko pod vodnou hladinou patrí medzi nebezpečné a ťažké povolania. Ľudský organizmus totiž nie je prispôsobený na pobyt pod vodou. Problémom je, že čím hlbšie sa človek potápa, tým rastie tlak na jeho telo a zvyšuje sa aj riziko nebezpečenstva.
  10. Farmári
    Hoci možno znie táto práca idylicky, nie je to naozaj nič jednoduché. V tomto zamestnaní sa ľudia neriadia pracovným časom od-do, pracuje sa veľa hodín vonku, v akomkoľvek počasí a taktiež s ťažkou technikou. Táto práca sa rozhodne nehodí pre ľudí, ktorí nie sú fyzicky zdatní.
  11. Drevorubači
    Pracovať v lese, v obklopení prírodou - neznie to krásne? Odhliadnuc od týchto predstáv ale ide o prácu v náročných podmienkach, často aj v poriadnej zime, s nebezpečenstvom, ak sa vyťatie či spílenie stromu nevydarí. Práca drevorubača je naozaj náročná a nezvládne ju človek, ktorý nemá dostatočnú fyzickú výdrž.
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: Getty Images
 
Staršie správy
Staršie správy