4 pracovné zručnosti, vďaka ktorým si vás zamestnávatelia všimnú

Hľadanie práce môže byť mimoriadne ťažké a časovo náročné, a preto je dôležité sa pripraviť. Prvá vec, ktorú by ste mali pri hľadaní nového zamestnania urobiť, je vytvorenie zoznamu vašich kvalít a zručností, ktoré vám môžu pomôcť správne sa rozhodnúť. Niektoré pozície budú vyžadovať viac technických zručností ako iné, ale v dnešnej dobe môžete kedykoľvek absolvovať online kurz, vďaka ktorému nové zručnosti získate. Každá nová zručnosť navyše zvýši vaše šance na prijatie do zamestnania.

Aby ste sa vedeli odlíšiť od ostatných potenciálnych kandidátov, spísali sme niektoré z najžiadanejších zručností, ktoré si spoločnosti v súčasnosti najviac cenia.

Analytické zručnosti

Mnoho firiem neustále hľadá niekoho, kto má vynikajúce analytické schopnosti. Ak máte analytické zručnosti, znamená to, že dokážete interpretovať veľké množstvo údajov a zoskupiť ich do menších častí, aby ste mohli vyvodiť závery a vyriešiť problémy. Kvôli obrovskému množstvu dát, ktoré sú dnes dostupné, chcú zamestnávatelia ľudí, ktorí im poskytnú kritické informácie a zlepšia tak výkon firiem.

Cloud computing

Ďalšou veľmi žiadanou zručnosťou sú znalosti v oblasti cloud computingu. Dôvodom je, že na „cloud“ momentálne prechádza mnoho firiem. Pochopenie tejto technológie vám pomôže vyvíjať a spravovať cloudový systém – ten umožňuje používateľom prístup k ich súborom odkiaľkoľvek na svete. Táto zručnosť vyžaduje najmä schopnosť bezpečne presúvať údaje z jedného systému do druhého.

Prekladateľské zručnosti

Na globálnom trhu obchoduje čoraz viac firiem, vďaka čomu stúpa dopyt po ľuďoch, ktorí ovládajú viacero jazykov. Ak sa chcete uplatniť ako prekladateľ, musíte ovládať plynule jazyk, do ktorého prekladáte, aj jazyk, z ktorého prekladáte. Musíte tiež rozumieť kultúrnym rozdielom a vedieť súvisle písať v jazyku, do ktorého prekladáte. Tiež vám pomôže, ak ste žili v krajine, v ktorej sa daným jazykom hovorí. Dnes už azda ani neexistuje pracovná pozícia, ktorá by si nevyžadovala komunikáciu v aspoň jednom cudzom jazyku. Ak vám robí problém, odporúčame investovať svoj čas a peniaze do kvalitného jazykového kurzu. Táto investícia sa vam rozhodne vráti v podobe konkurenčnej výhody na pracovnom trhu.

Video produkcia

Dobrým spôsobom, ako s touto zručnosťou začať, je domáce využitie kamery, mikrofónu a softvéru na strihanie videa, ktorý je často zadarmo vopred nainštalovaný vo vašom počítači. To vám umožní naučiť sa základné veci, ak ešte len začínate. Je to cenná zručnosť, ktorú môžete pomocou internetu ďalej rozvíjať. Za nové zručnosti si môžete neskôr nechať slušne zaplatiť. Odporúčame Vám si všetky tieto zručnosti nezabudnúť zapísať do životopisu, pomôže Vám s tým aj naša online šablóna.

Inšpirujte sa zaujímavými príbehmi v podcastoch Kariéra.sk.

Viac o téme: Zamestnanie Zamestnávateľ Práce Zručnosti
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Pexels, onthejob

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy