Home office? Toto sú práce, ktoré môžete vykonávať z domu

Chceli by ste si nahradiť každodennú cestu do práce cestou do vašej súkromnej kancelárie? Že tá by sa pokojne mohla nachádzať vo vašej obývačke? Potom musíte mať prácu, ktorá sa dá vykonávať z domu. Home office bol donedávna výsadou len niektorých pozícií, ale počas pandémie koronavírusu sa veľké množstvo zamestnávateľov rozhodlo ponúknuť túto možnosť svojim zamestnancom aj na iných pozíciách. Pozrite sa, aké povolania sa dajú vykonávať pohodlne priamo zo svojej obývačky či pracovne.

  1. On-line výučba cudzích jazykov
    Formálne vzdelanie v tejto oblasti nie je vždy potrebné, dôležité je, aby ste dokonale a plynule ovládali angličtinu (alebo iný jazyk), ideálne na úrovni materinského jazyka. Vysokoškolské vzdelanie alebo certifikáty sú jednoznačne výhodou. Vaši klienti by boli rôznych vekových skupín a povolaní, a to ako Slováci, ktorí sa chcú zlepšiť v jazyku, tak aj ľudia zo zahraničia.

    Vo väčšine prípadov sa predchádzajúce skúsenosti s vykonávaním tohto zamestnania nevyžadujú, ani sa od kandidáta nevyžaduje pedagogická prax. Pre toto povolanie je rozhodujúce dobré pripojenie na internet, webová kamera a flexibilná pracovná doba, keďže sa musíte prispôsobiť klientom.
  2. Práca v oblasti marketingu
    Táto oblasť podnikania tiež poskytuje príležitosť pracovať z domu. Týka sa najmä odborníkov na SEO a ľudí, ktorí riadia sociálne siete, ale aj iných segmentov marketingu, ako napríklad copywriting. Najcennejšou črtou v tomto segmente je určite kreativita, pretože od kandidátov sa vyžaduje, aby prišli s riešeniami, ktoré zlepšia podnikanie, čo v preklade znamená najvyššiu možnú konverziu, čiže predaj.

    Tí kandidáti, ktorí už majú skúsenosti v tejto oblasti skúsenosti, majú výhodu, pretože digitálny marketing sa vyvíja a mení tak rýchlo, že zriedka má každý zamestnávateľ čas a trpezlivosť na spoluprácu so začiatočníkmi. Samozrejme, potrebná je znalosť angličtiny minimálne na úrovni B.
  3. Call centrum a logistika
    Vynikajúce komunikačné zručnosti sú predpokladom pre prácu v call centrách, rovnako ako dobrá znalosť angličtiny, a preto je potrebné, aby kandidáti hovorili cudzím jazykom. To je presne dôvod, prečo sú väčšinou požadovaní ľudia, ktorí ovládajú nemčinu, taliančinu alebo napríklad francúzštinu.

    V tejto skupine pracovných miest sú aj pozície pre dispečerov a logistikov, ktorí potrebujú znalosť aspoň jedného cudzieho jazyka, a pracovný čas sa určuje podľa časového pásma, v ktorom sa nachádza sídlo zamestnávateľa. Prácu v call centre si však v niektorých prípadoch môžete nájsť aj bez znalosti cudzieho jazyka.
  4. Administratíva a ľudské zdroje
    Existuje veľa ľudí, ktorí si myslia, že prácu v ľudských zdrojoch nie je možné vykonávať na diaľku, ale prax ukazuje, že je potrebné, aby odborníci v oblasti ľudských zdrojov mohli pracovať z domu. Samozrejme, znalosť angličtiny je opäť niečo, bez čoho sa nezaobídete.

    Medzi potrebné zručnosti patrí často aj vysokoškolské vzdelanie, vynikajúca znalosť práce s počítačom a dobré organizačné schopnosti. Je potrebné poznať právne predpisy krajiny, z ktorej zamestnávateľ pochádza, ako aj predchádzajúce skúsenosti, spravidla najmenej rok.
  5. IT odborníci
    Už pred rokmi, dávno predtým, ako svetová kríza spôsobená koronavírusom zasiahla svet, pracovalo veľké množstvo IT odborníkov mimo kancelárií. Aj keď stále existujú zamestnávatelia, ktorí sa snažia prilákať pracovníkov, aby pravidelne prichádzali do práce, najmä zdôrazňovaním luxusného vybavenia kancelárií alebo tým, že sa nachádzajú v centre mesta s krásnym výhľadom, stále najväčší počet pozícií pochádza z tejto oblasti.

    Pracovné ponuky zahŕňajú pracovné miesta na nižšej, strednej a vyššej úrovni, pracovné pohovory sa uskutočňujú prostredníctvom služby Skype, Zoom alebo podobnej aplikácie a spravidla je potrebné absolvovať určité obdobie skúšobnej práce pred získaním zamestnania.

Aká práca z domova zaujala vás? Podeľte sa s nami v komentároch. 

Viac o téme: Home office Práca z domu Práca na doma
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy