Čo robiť, ak máte prázdny životopis? Týmto zaplňte biele miesta vo vašom CV

Zdroj: thinkstockpohotos.com

S poloprázdnym životopisom sa práca hľadá ťažko. Darmo si vaše CV dizajnovo upravujete, hráte sa s grafikou či písmom, ak v ňom nič nemáte, vaše osobné údaje a uvedenie ukončenia školy ho nezachránia. Trápi vás, že vaše CV zíva prázdnotou a chceli by ste to zmeniť? Máme pre vás niekoľko užitočných tipov, vyskúšajte ich.

 

 

 

 

  1. Nečakajte, kým skončíte školu
    Ste študent a všetok svoj čas venujete škole? To nie je úplne správny prístup. Najmä ak ste na vysokej škole a voľné dni bez prednášok trávite sledovaním filmov či seriálov. Najlepšie urobíte, ak sa naštartujete a začnete naberať pracovné skúsenosti už počas školy. Profitovať z toho budete dvakrát - jednak si privyrobíte nejaké peniaze a zároveň budete nadobúdať cennú prax. Skúste si nájsť brigádu čo najbližšiu odboru, ktorý študujete (alebo v ktorom chcete pôsobiť) - zvýšite tak šancu, že si vás firma "vychová" a z brigádnika sa časom stanete plnohodnotným zamestnancom.
  2. Preukazujte záujem
    Zapájajte sa do rozličných aktivít vo vašom okolí. Aj toto sa totiž hodí do životopisu a veľa to napovie o vašej osobnosti. Hnevá vás, že psíčkari vo vašom meste nemajú venčovisko? Trápia vás chabé kultúrne možnosti na vašej škole? Buďte aktívny, zapájajte sa, organizujte, vybavujte. Nemusíte mať pracovné skúsenosti na to, aby ste ukázali, čo všetko dokážete.
  3. Nemáte prácu? Aj brigáda vás zachráni
    Na pracovnom portáli Kariéra.sk nájdete dostatok vhodných brigádnických ponúk. Nečakajte, nájdete si tú vhodnú pre seba ešte dnes.
  4. Rozšírte si obzory
    Povedali ste si, že nebudete robiť len tak hocičo, ale počkáte si na tú pravú prácu? Rýchlo sa spamätajte a neukracujte sa o drahocenný čas. Kým doma vyčkávate na zamestnanie, pri ktorom je otázne, kedy sa dostaví, plynie čas, ktorý ste mohli venovať osvojovaniu si pracovných návykov. Hľadáte si prácu v oblasti, v ktorej sa nečrtá pracovná ponuka? Zamyslite sa, v akej ďalšej oblasti by ste sa vedeli uplatniť alebo aká práca by vás napĺňala. Vyskúšajte to - aj takto môžete získať cenné skúsenosti. Hlavne nestrácajte čas ničnerobením. .
  5. A čo takto pracovať na istý čas zadarmo?
    Je firma, pre ktorú pracovať by bolo splnením vášho sna? Akurát že nikoho nehľadajú? Ukážte jej, že v nej veľmi chcete pracovať - skúste jej ponúknuť vaše služby na istý čas zadarmo. Získate tak obrovskú šancu ukázať jej, v čom by ste boli prínosom. Ak sa osvedčíte, spoločnosť nebude mať dôvod neponúknuť vám stále a platené miesto. 
  6. Ukážte vašu dobrú vôľu, staňte sa dobrovoľníkom
    Dobrovoľníkov vítajú všade. Ozvite sa známym, ale aj menej známym organizáciám či združeniam. Stať sa dobrovoľníkom je skvelý spôsob, ako získať skúsenosti a zároveň si otvoriť dvere do oblastí, do ktorých by ste sa možno inak nedostali. Ukážte vášmu budúcemu zamestnávateľovi, že sa vo voľnom čase venujete konkrétnej oblasti, prípadne sa podieľate na prospešných aktivitách.
  7. Majte prehľad o nových pracovných miestach
    Aby vám už neunikla žiadna zaujímavá pracovná ponuka, je dobré, ak o nej viete medzi prvými. Vytvorte si šikovného vyhľadávača pracovných ponúk - Agenta, ktorý vás bude informovať o nových pracovných miestach. Stačí, aby ste zadali lokalitu, v ktorej chcete pracovať, hľadanú pozíciu alebo odvetvie a váš e-mail. Najnovšie pracovné ponuky presne podľa vášho gusta si nájdete pravidelne vo vašej e-mailovej schránke.
Viac o téme: Životopis Čo napísať do životopisu Ako vyzerá správny životopis
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy