Aké záľuby uviesť do životopisu? Tieto vyzerajú skvelo, na túto jednu si ale dajte pozor

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

Viete, aké záľuby uviesť do životopisu, aby vzbudili záujem zamestnávateľa a spravili z vás zaujímavého kandidáta? Máme pre vás zoznam desiatich záľub, ktoré o vás prezradia potenciálnemu zamestnávateľovi len to najlepšie. Pozrite sa, aké koníčky je dobré uviesť do vášho CV a prečo. Dajte si tiež pozor na jeden, ktorý uchádzači často píšu do svojho životopisu, no v skutočnosti by nemali. Uhádnete, ktoré hobby to je?

 

 

  1. Joga
    Joga naznačuje vašu schopnosť zostať pokojný a vyrovnaný. Táto záľuba je ideálna, ak sa hlásite na pozície spojené s veľkým tlakom a stresom, napríklad v reklame či PR agentúre.
  2. Extrémne športy
    Ultramaratóny, terénne motorky, zoskoky padákom a mnohé iné extrémne športy o vás hovoria, že ste človek, ktorý sa nebojí neznámeho, viete, čo je risk, no viete si ho dobre zvážiť. Takéto záľuby sa budú skvelo vynímať v životopise človeka, ktorý sa hlási na vedúce pozície.
  3. Video produkcia
    Ak je práve tvorba videí vašou záľubou, ste skvelým kandidátom na pozície napríklad v organizovaní podujatí. Pri natáčaní videí je dôležitý scenár, sledovanie krokov, organizácia práce, okrem toho to tiež o vás hovorí, že ste dôsledný, orientujete sa na detaily a viete sa sústrediť.
  4. Vytrvalostné športy
    Maratóny, triatlony alebo bicyklovanie ukazujú vaše zanietenie, húževnatosť a obetavosť. Tieto vlastnosti sú ideálne na obchodnícke pozície.
  5. Tímové športy
    Táto záľuba naznačuje vašu otvorenosť a schopnosť spolupracovať, nadšených hráčov futbalu, hokeja či basketbalu je však mnoho. Ak ste v kapitánskej pozícii, môžete získať náskok – ukazuje to totiž vašu schopnosť byť lídrom.
  6. Blogovanie
    Ak sa chcete uplatniť v odvetví marketingu, blog je skvelým miestom ukázať, čo viete. Venujte sa oblasti, ktorá je vašou vášňou, píšte o nej a zviditeľnite sa – budujte si svoju značku. Dajte však pozor na to, aby sa vo vašich príspevkoch neobjavili gramatické chyby či preklepy.
  7. Vysokohorská turistika
    Že je práve toto vaša záľuba? Potom ste človek, ktorý zvládne prekonať prekážky, je ambiciózny a cieľavedomý. To sú vlastnosti, ktoré uvíta každý zamestnávateľ.
  8. Fotografovanie
    Fotografovanie  sa môže stať v životopise cennou záľubou, ak sa hlásite na pozície, v ktorých je dôležitá kreativita. Fotografovanie totiž o vás prezrádza originálne myslenie či trpezlivosť. Ak máte svoju vlastnú stránku s portfóliom, určite na ňu priložte odkaz do vášho CV.
  9. Hra na hudobný nástroj
    Možno si poviete, že tento koníček sa do životopisu celkom nehodí. Môže však zvýšiť atraktivitu, pretože naznačuje vašu schopnosť sústrediť sa, vaše odhodlanie a disciplínu – a to je nevyhnutné pre väčšinu pozícií.
  10. Čokoľvek nezvyčajné (v dobrom slova zmysle)
    Či už sa venujete vo svojom voľnom čase jiu jitsu, vyrábate vlastnú kozmetiku alebo vytvárate vtipné obrázky, ktorými reagujete na aktuálnu situáciu v spoločnosti, pochváľte sa touto aktivitou. Nikdy neviete, či s potenciálnym zamestnávateľom nebudete mať práve tento netradičné koníček spoločný.

Akú záľubu do životopisu neuviesť? 

Čítanie sa v životopisoch uchádzačov objavuje ako veľmi častý koníček. Táto záľuba totiž evokuje intelektuálnosť. To však nie je dôvod, aby bol uvedený aj vo vašom CV. Prečo? Väčšina ľudí na svete vie čítať, nie je to preto jedinečný koníček. Je to však zároveň veľmi individuálna záľuba, ktorá môže naznačovať osamelosť či vyhýbanie sa ľuďom. Radšej sa preto jej uvedeniu v životopise vyhnite.

Už viete, aké záľuby uvediete vo svojom životopise? Rýchlo a jednoducho si môžete vytvoriť životopis aj pomocou našej šablóny. Budete tak o krok bližšie k novej kariére.

Viac o téme: Vyhorenie Syndróm vyhorenia Príznaky vyhorenia
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy