8 rokov v jednej práci a stále spokojný: Milan našiel svoj dream džob, teraz ho môžete mať aj vy

Milan Sabo už osem rokov pracuje v spoločnosti Zoznam.sk. Pred tým si chvíľu zarábal montážou káblových zväzkov či učením na základnej škole, no skutočne sa našiel až na pozícii editora katalógu firiem, z ktorej sa vypracoval na telesales manažéra. Svoju prácu má úprimne rád, napĺňa ho to, čo robí a teší sa, že ako bonus má okolo seba skvelých kolegov, ktorí sú podľa neho aj dobrí priatelia. Hľadáte si prácu, v ktorej budete rovnako spokojný? Milan hľadá nových kolegov, možno ste nimi práve vy.

 

Milan začal v spoločnosti Zoznam.sk pracovať na pozícii editora katalógu firiem. „Hlavnou náplňou mojej práce bola úprava a vytváranie krátkych popisov činností firiem. Súčasťou toho bola aj e-mailová a telefonická komunikácia s firmami, napríklad keď som overoval správnosť ich údajov uvedených v katalógu. Keďže z pozície editora som poznal katalóg firiem a komunikoval s týmito firmami, bola mi ponúknutá možnosť posunúť sa od editácie bezplatných firemných profilov k aktívnemu predaju platených reklamných formátov. A ja som túto ponuku prijal,“ opisuje Milan. Priznáva, že ho tento posun obohatil: „Okrem obchodníckych zručností , ktoré si vyžadovali miestami aj odlišný prístup v komunikácii, som sa veľa naučil o internetovej reklame ako takej, keďže som musel poznať aj súčasné trendy a ponuku konkurencie. Nejaký čas som teda v rámci katalógu pracoval ako editor a zároveň telesales. V rámci predaja mi bola neskôr ponúknutá aj možnosť rozšírenia portfólia o inzerciu pracovných ponúk na portáli Kariéra.sk. Táto práca ma úplne pohltila, a to až tak, že sa v súčasnosti venujem iba jej,“ vysvetľuje.

Moja práca je tak trochu aj poslaním

Zaujíma vás, ako vyzerá bežný deň telesales manažéra? Milan vymenúva: „Počas rannej kávy aktivujem pracovné ponuky čakajúce na spustenie a skontrolujem stav spracovania platieb z predošlého dňa. Keď sú platby spracované, pozriem sa, či sú zverejnené všetky inzeráty, ktoré majú byť zverejnené. Pokiaľ nie sú, skontrolujem si platby neskôr a otváram e-mailovú schránku Kariéry. V rámci nej pracujem počas celého dňa. Odpovedám na maily klientov, prípadne uchádzačov o prácu. V priebehu dňa kontaktujem existujúcich aj potenciálnych klientov telefonicky a e-mailom, resp. odpovedám na ich telefonáty a e-mailové požiadavky.“

Milan netají, že svoju prácu vníma aj ako poslanie. Prečo? „Náplňou mojej práce je hlavne komunikácia s ľuďmi ponúkajúcimi prácu, okrajovo však aj s tými, ktorí si zamestnanie hľadajú. Aj preto ju môžem práve z tohto hľadiska vnímať tak trochu ako poslanie. A keď k tomu prirátam kolektív, ktorý nie je len kolektívom pracovným, ale aj priateľským, je pracovisko zároveň aj miestom stretnutí s príjemnými ľuďmi,“ usmieva sa.

Mám prehľad, viem veľa o reklame a lepšie komunikujem

Aj tak by sa dalo zhrnúť pôsobenie Milana v spoločnosti Zoznam. Vysvetľuje, že roky strávené na rôznych pozíciách v Zozname ho výrazne obohatili: má všeobecný prehľad v oblastiach, o ktorých predtým nevedel, naučil sa veľa o internetovej reklame a inzercii. „A rozhodne sa zlepšila moja komunikácia s ľuďmi, hlavne čo sa týka hovoreného prejavu. Dnes už tiež viem, v písomnom prejave je dôležitá jednoduchosť, zrozumiteľnosť a konkrétne cielenie obsahu,“ opisuje svoj profesijný a zároveň aj osobnostný posun.

Milan si hľadá nových kolegov: možno práve vás

Páčilo by sa vám mať prácu, akú má Milan? Práve teraz máte veľkú šancu. „Momentálne na naše oddelenie hľadáme dvoch ľudí na pozíciu editor katalógu firiem a telefonický predajca hovorí Milan. A ako by mali podľa neho vyzerať ideálni kandidáti?

„Na pozíciu editora katalógu firiem je dôležité, aby bol človek dobrý slovenčinár s perfektnou gramatikou. Pozícia je vhodná pre čerstvého absolventa, ale aj pre človeka s pracovnými skúsenosťami, ktorý by sa už rád kariérne usadil,“ opisuje Milan. Ideálny kandidát by sa mal zaujímať o firmu a produkt, mal by mať záujem rozvíjať ich a posúvať ďalej. Samozrejmosťou je počítačová zručnosť a na internete by sa mal cítiť ako ryba vo vode. Že ste sa v tomto opise našli? Pripravte si životopis a motivačný list, na pracovnú ponuku môžete reagovať tu.

Voľná je aj pozícia telefonický predajca. Na túto pozíciu sa hodí človek s obchodnými zručnosťami, ktorý rád komunikuje, má prehľad a vie, ako pristupovať ku klientom. Ako telesales manažér sa bude starať o svojich klientov, pripravovať obchodné ponuky pre nových, bude zodpovedať za plynulý priebeh reklamných kampaní. Zaujala vás táto ponuka? Celý pracovný inzerát je dostupný tu.

Viac o téme: Práca Zoznam Editor Telesales manazer
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy