1 000 dolárov na deň za jedenie pizze: Hľadá sa 10 ochutnávačov, hádajte, ako bude prebiehať pohovor

Zdroj: Getty Images

Predstavte si, že by vaša práca spočívala v tom, že sedíte doma, jete pizzu a dostávate za to viac než slušný plat. Koľkí by túto prácu brali? Nie, nejde o nereálnu predstavu, nedosiahnuteľný sen všetkých milovníkov pizze, škótska spoločnosť Ooni naozaj ponúka takéto zamestnanie. Je ochotná platiť až 1 000 dolárov na deň. Idete do toho?

Spoločnosť Ooni v septembri vyhlásila výberové konania na pozíciu, za ktorú by dal každý milovník pizze čokoľvek. Plánuje zamestnať desať ochutnávačov, ktorých náplň práce bude veľmi jednoduchá: jesť pizzu a vylepšovať jej recepty. Nových zamestnancov spoločnosť tiež vyberie na základe pizze, ktorú uchádzači sami upečú. Buď podľa receptu Ooni alebo svojho vlastného.

Vybraní ochutnávači budú testovať nové produkty a poskytovať spoločnosti spätnú väzbu. Uchádzači, ktorí majú skúsenosti s pečením pizze, budú mať  veľkú výhodu. Najdôležitejšími kritériami na ideálneho kandidáta však podľa spoločnosti budú nadšenie pre varenie a láska k pizzi. „Ooni hľadá začiatočníkov aj profesionálnych pizzerov,“ uviedla pre portál CNBC spoluzakladateľka spoločnosti Darina Garlandová.

Zarobíte toľko, koľko odpracujete

Výška platu sa bude odvíjať od skúseností zamestnanca a času, ktorý do práce investuje. Ochutnávači si totiž môžu vybrať, koľko hodín denne budú svojmu novému zamestnaniu venovať. Platení budú ako pracovníci na voľnej nohe a pizzu budú pripravovať doma v prenosných trúbach Ooni. Fotografie svojich výtvorov potom zverejnia na sociálnych sieťach a rozšíria ich tak do povedomia ostatných.

Tristo dolárov denne Ooni zaplatí tým ochutnávačom, ktorí pizzu doteraz piekli iba doma a s profesionálnou prípravou nemajú žiadne skúsenosti. Tisícku dolárov si môžu zarobiť tí, ktorí pizzu v minulosti piekli vo veľkom. Títo uchádzači by tiež mali vedieť pracovať s kamerou. Chcete sa prihlásiť? Zabudnite na životopisy a čakanie na pohovor, šance máte vo svojich rukách. Všetci uchádzači musia spoločnosti zaslať 60-sekundové video, v ktorom ukážete svoje schopnosti a zručnosti a dokážete, že práve vy ste ten, koho firma hľadá. Všetko o pracovnej ponuke nájdete tu. Ale pozor, čas sa kráti, prihlásiť sa môžete len do 14. októbra.

Nový trend: Pekné peniaze za (netradičnú) prácu snov

Spoločnosť  Ooni ale nie je jediná, ktorá sa chystá zamestnať nových papkáčov. Minulý rok ohlásila nábor na podobnú funkciu aj spoločnosť Reynolds Kitchen, ktorá v USA vyrába potravinárske fólie. V rámci svojej marketingovej kampane ponúkla odmenu 10-tisíc dolárov a bezplatné ubytovanie tomu nadšencovi, ktorý navštívi svetové miesta a objaví nové techniky grilovania.

Mexická sieť hotelov Vidanta zasa hľadala zamestnancov, ktorý strávi rok na dovolenke pri mori a zážitky z nej bude zdieľať na sociálnych sieťach. Za reklamu, ktorú poskytne hotelu a jeho okolia, mal dostať 120-tisíc dolárov.

Viac o téme: Pracovná ponuka
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: idnes.cz; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy