6 vecí, ktoré vás v škole nenaučia, no mali by

V škole sa učí čítať, písať, počítať, spoznávajú sa dejiny, z detí sa tu formujú osobnosti, ktoré majú základný prehľad. Niekedy sa však v školách venuje pozornosť zbytočnostiam, bazíruje sa na veciach, ktoré pre život nie sú až také dôležité. Deti by však mali vedieť a naučiť sa to, čo využijú v budúcnosti, mali by si osvojovať zručnosti, ktoré z nich spravia silných a úspešných jedincov. Pozrite sa, čo by sa malo vštepovať deťom na školách, aby boli dobre pripravené na život.

 

  1. Neporovnávajte sa s inými
    Úspešní ľudia vedia, že to, čo dosiahli, nebolo ovplyvnené niekým iným, niekým, kto je bohatší, chytrejší alebo lepšie vyzerajúci. Vedia, že ich úspech nastúpil vďaka ich schopnostiam, snahe a odhodlaniu. To, čo je pri snahe byť úspešný naozaj dôležité, je sledovanie a napĺňanie vlastných cieľov kvôli samému sebe, nie kvôli tomu, že niečo podobné robia rivali či konkurenti.
  2. Podeľte sa o to, čo viete
    Kedysi platilo, že každá spoločnosť sa snažila byť čo najtajomnejšia, aby sa jej zamestnanci dozvedeli čo najmenej, aby tieto informácie nemohli „vynášať“. Časy sa však zmenili. Dnes sa tí najúspešnejší lídri delia o svoje vedomosti a skúsenosti, prezrádzajú, aké návyky ich priviedli k úspechu, radia ostatným, čo robiť, ak chcú dosiahnuť svoje.
  3. Snažte sa zmeniť svoj osud
    Nikto nedokáže ovplyvniť každý jeden aspekt svojho života. Niekedy máme dokonca pocit, že nás život len unáša a my to nedokážeme zastaviť. To je však pravda iba čiastočne. Človek dokáže do istej miery ovplyvniť svoje napredovanie a budúcnosť. Ako? Tým, že na tom začne pracovať. Hneď teraz. Chcete lepšiu a dobre zaplatenú prácu? Musíte na ňu nazbierať potrebné skúsenosti, tvrdo pracovať a zlepšovať sa, aby ste ukázali, že si takúto prácu a plat zaslúžite. Nečakajte, že raz náhodou dostanete fantastickú ponuku, ktorá vám zmení život.
  4. Vždy sa správajte k ľuďom láskavo a s rešpektom
    Veľa ľudí sa správa k ľuďom milo, pretože vedia, že im to môže priniesť osobný profit. Sú k iným príjemní iba preto, lebo niečo potrebujú. Úspešní ľudia to však robia inak. Nevyberajú si, ku komu majú byť lepší či milší, ku každému človeku pristupujú s rešpektom a prívetivo. Vedia totiž, že každý jeden človek im môže niečo odovzdať, môžu sa od neho niečo naučiť a tým sa obohatiť.
  5. Verte v ľudí
    ​​Úspešní ľudia totiž vedia, že ľudia sú tým najväčším prínosom. Je im jasné, že výnosy a zisky sú až na druhom mieste a nemôžu byť dosiahnuté, pokiaľ nie je motivovaná pracovná sila. Snažia sa preto, aby ľudia, s ktorými pracujú, prípadne ktorí pod nimi pracujú, verili v ich biznis, pretože iba tak urobia všetko preto, aby sa mu darilo
  6. Uvedomte si, že zlé obdobia neexistujú
    Skúste sa na to pozrieť radšej inak. Neexistujú zlé dni, iba tie, ktoré sú o niečo horšie ako tie ostatné. Úspešní ľudia vedia, že veci sa občas môžu vyvíjať aj nesprávnym smerom. Na druhej strane si však uvedomujú, že aj napriek tomu treba veriť v to, že sa to nakoniec dobre skončí a oni dosiahnu svoje. S úspechom rátajú a robia všetko preto, aby aj to nepríjemné obdobie čo najskôr ukončili, zlé obrátili na dobré, pretože sa riadia radou: Keď vám život dáva citróny, urobte si z nich citronádu. 
Viac o téme: Ako byť úspešný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: psychologytoday; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy