3 frázy v sprievodnom liste, kvôli ktorým nemusíte dostať prácu

Zdroj: shuttterstock

Bez práce nie sú žiadne koláče, a ak si chcete svoj život užívať naplno a do sýta, mali by ste si začať tú správnu hľadať aj vy. Dobre napísaný sprievodný list k životopisu vám pomôže získať prácu niekedy oveľa jednoduchšie. Pokiaľ ste si všimli, v mnohých prípadoch to od vás stále častejšie zamestnávatelia začínajú aj požadovať. Vieme prečo!

Hlavnou vecou je nerobiť chyby. Pred odoslaním životopisu a sprievodného listu mu starostlivo venujte pozornosť a uistite sa, že ste nepísali nič, čo by mohlo byť dôvodom na minimálne šance. Ak budete venovať pozornosť týmto frázam, určite si z ponuky trhu práce dlho vyberať nebudete. Nezabudnite tiež spomenúť osvedčenie o absolvovaní autoškoly a priložiť všetky potrebné dokumenty.

1. „Zdá sa mi, že by som sa dokonale hodil ...“

Dokonca aj v škole sa dnes mnohí učitelia snažia o to, aby ste sa snažili vyjadrovať svoj názor vecne, trefne a pokiaľ možno aj stručne. Aj pri unikátnom vytváraní webovej stránky sa kladie dôraz na text a obsah. Zabudnite preto na podobné frázy typu: „Zdá sa mi“, „Myslím si“ a iné. To isté platí aj pre sprievodné listy. Tu tieto slová nedávajú zmysel. Musíte sa vedieť predať.

Zbavte sa teda nepotrebných fráz, ktoré popisujú proces myslenia. Vďaka nim sa text len komplikuje. Skúste to inak: „Som presvedčený, že moje komunikačné schopnosti mi pomôžu stať sa úspešným projektovým manažérom“. Napríklad. Je to kratšie, jednoduchšie a presvedčivejšie.

2. „Dobré“

Neutrálne pomenovanie, ktoré vás ale príliš nepopíše. Možno ste použili bieliace pásiky, aby vám k úspechu pomohol aj žiarivý úsmev. Ale s týmto spojením to zaručená výhra byť vždy nemusí. Samozrejme, že nikto vám nezakazuje, aby ste povedali, že píšete dobre, že dobre spolupracujete s ostatnými ľuďmi. Ale to nebude pre zamestnávateľa dostačujúcou a silnou charakteristikou a navyše bude preukazovať vašu slabú slovnú zásobu.

Nahraďte slovo „dobré“ jedným z týchto:

  • skúsený
  • talentovaný
  • expert
  • pripravený na zodpovednosť
  • úspešný
  • kompetentný

Hlavnou vecou je nepreháňať to a popísať svoje skúsenosti a zručnosti bez akýchkoľvek zdobení. Aj vďaka tomu sa môžete potom zamestnať v spoločnosti, ktorá v podnikaní využíva prenájom virtuálneho sídla, na základe čoho potom pracujete pohodlne z domu.

3 frázy v sprievodnom Galéria fotiek (2) Zdroj: shuttterstock

3. „Som najlepší kandidát, pretože ...“

Sebavedomie je veľmi dobré, ale príliš veľké ego vám len uškodí. Aj keď nepochybujete o svojich zručnostiach, nemôžete si byť istí, že niekto iný nebude lepší ako vy. Predstavte si, že ste v oblasti prijímateľa, ktorý sedí na modernej zdravotnej stoličke, keď číta desiatky životopisov a každý kandidát rozpráva, prečo je najlepší.

Aby ste si zaslúžili rešpekt, nehovorte celý príbeh len o tom, prečo ste dobrí. Takéto veci dokážu druhú stranu veľmi rýchlo len unaviť.

Vyskúšajte slovné spojenia ako:

  • vynikajúca práca
  • silný
  • a jedinečný

Napísanie sprievodného listu nie je také jednoduché, ako by sa to mohlo na prvý pohľad zdať. Ale čas, ktorý pri ňom strávite, bude odmenený zaujímavou prácou.

Dobrá rada na záver, skúste použiť aj vzorec:

vaše schopnosti + potreby = požadované výsledky spoločnosti

Viac o téme: Sprievodný list
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: PR článok; Foto: Shutterstock

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy