Lákavá práca na doma: Dajte si pozor, na tieto ponuky nenaleťte

Ilustračné fotoIlustračné foto

Bolo by skvelé pracovať z pohodlia domova - bez skorého ranného vstávanie a cestovania, však? Alebo by ste si prácou na doma chceli privyrobiť nejaké peniaze navyše? Ponúk, ktoré hovoria o tom, ako zázračne si dokážete zarobiť bez toho, aby ste vystrčili nos z domu, je ako maku. Určite ste takú videli aj vy. Tieto inzeráty tvrdia, že za drobné manuálne práce, klikanie na internete alebo zámerne nešpecifikovanú pozíciu vám dajú nadpriemerné zárobky. Naozaj je to však tak, ako tvrdia? Na čo si dať pozor a ako nenaletieť špekulantom?

 

  1. Lepenie obálok, skladanie pier, navliekanie korálok
    Firma, ktorá vám ponúka takúto prácu, bude vo väčšine prípadov od vás požadovať zálohu za tovar, súčiastky či materiál, ktorý vám zašlú, aby ste ho spracovali. Veľmi často sa potom stáva, že ľudia, ktorí takýmto firmám naletia, nezarobia nič, akurát prídu o niekoľko desiatok eur. V tom lepšom prípade vám za vašu prácu zaplatia, ide však o sumy, ktoré vás z biedy nevytrhnú.
  2. Netušíte, čo budete robiť, ale môžete zarábať 2 700 eur - ako pani Anna
    Našli ste na internete stránku, ktorá ponúka možnosť vysokých zárobkov? Dozvedeli ste sa, že vďaka prevratnej tajomnej metóde nebudete musieť chodiť do práce, no aj tak vám zabezpečí nadštandardný život? Potvrdil to aj príbeh pani Anny, ktorá predtým pracovala v administratíve, ale dnes zarába 2 700 eur? Zo stránky sa o pracovnej náplni nič konkrétne nedozviete, všetko sa ale môžete dozvedieť po vyplnení kontaktného formulára na stránke. V ňom požadujú vaše meno, adresu, telefónne číslo aj mailovú adresu. Následne sa dozviete iba to, že ak vás vyberú (kto a podľa akých pravidiel nevedno), do dvoch dní vás budú kontaktovať.
  3. Poďte investovať - hoci o tom nič neviete, ZARUČENE zarobíte tisíce eur
    Natrafili ste na príbeh mladého študenta, ktorý už teraz zarába dosť na to, aby si kúpil vlastný byt, auto a je finančne nezávislý? Prezradil vám, že mal šťastie a na internete narazil na spôsob, o ktorom ešte veľa ľudí netuší? Zrazu sa dozviete, že tento mladý muž objavil obchodovanie na burze a že rovnako ako on, aj vy môžete dosiahnuť úspech. Že je to jednoduché a s nástrojmi k tomu potrebnými budete vedieť pracovať hneď. Aby ste ho však mohli využívať, musíte si vytvoriť účet na stránke v angličtine. Požadujú od vás vytvorenie konta, podmienkou je dokonca zadanie všetkých údajov vašej kreditnej či debetnej karty. Neurobte takú chybu, môže vás to stáť všetky vaše peniaze!
  4. Zarábajte si klikaním na reklamy
    Princíp je naozaj jednoduchý. Stačí, ak si na stránke, ktorá vám ponúka takýto spôsob zárobku, vytvoríte účet. Dozviete sa, že na to, aby vám boli peniaze vyplatené, musíte splniť určený limit. Ten je väčšinou určený na 10 dolárov. Po pár hodinách klikania ho naozaj dosiahnete. Peniaze skutočne prídu na váš účet, takže ste dostatočne motivovaný pokračovať. Neskôr vám však limit zvýšia – ponúknu vám dokonca 1000 dolárov, musíte však do klikania zapojiť ďalších ľudí, napríklad vašich známych. Ak by sa vám však tento limit aj podarilo splniť, nespoliehajte sa, že sľubovaných 1000 dolárov niekedy uvidíte. Ide o trik, vďaka ktorému vy a vaši strávite nekonečne veľa hodín za počítačom, no vyplatenia odmeny sa už nedočkáte.
  5. Chcete si zarobiť peniaze bez práce? Najprv zaplaťte vstupný poplatok
    Celá táto ponuka vyzerá už na prvý pohľad veľmi čudne. Najprv musíte niekomu poslať istú sumu, nejde však o závratnú čiastku, preto sa mnoho ľudí rozhodne peniaze zaslať. Väčšinou dostanete kontakty na rôzne nedôveryhodné firmy, v tom horšom prípade sa vám nikto neozve a vaše peniaze neuvidíte.  

Ak si chcete privyrobiť s istotou, stavte radšej na overené ponuky pracovného portálu Kariéra.sk. Tu nájdete stovky ponúk brigád, a to aj z vášho mesta - pozrite si najaktuálnejšie ponuky.

Viac o téme: Práca na doma Podvodné ponuky
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy