Chcete uspieť na pohovore? Na personalistu skúste týchto 6 jednoduchých trikov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Pohovor je pre mnohých strašiakom, ale nemusí byť. Obávate sa ho aj vy? Zahoďte svoje starosti. Stačí, ak nepodceníte prípravu a využijete šesť jednoduchých trikov. Tie vám pomôžu nakloniť si personalistu a ukážu, že ste iný ako ostatní uchádzači. Získajte niekoľko plusových bodov na pohovore, držte sa týchto rád.

 

 

 

 

  1. Na pohovor príďte s dobrými otázkami
    Deň pred pohovorom si sadnite a spíšte otázky, ktoré by personalistovi ukázali váš záujem. Pýtajte sa na kolektív, tím, v ktorom by ste pracovali, náplň práce, pýtajte sa aj na detaily. Niekoľko naozaj dobrých otázok sme pre vás spísali v tomto článku, inšpirujte sa.
  2. Nedržte si odstup
    Nie je nič horšie, ako keď je medzi vami a personalistom ľadová stena. Pripravte si zaujímavú úvodnú reč, ktorou sa vám podarí dostať do pohody a vytvoriť príjemnú atmosféru počas celého pohovoru. Alebo sa jednoducho inšpirujte danou situáciou a decentne zažartujte.
  3. Pozor na reč tela
    To, ako sa v danom momente cítite, napovie aj vaša reč tela. Dajte si záležať na tom, aby z vás vyžarovalo sebavedomie. Sedieť zhrbený, „objímať sa“ v ramenách, príliš často sa dotýkať tváre či krku, prípadne sedieť oproti personalistovi s prekríženými rukami naznačuje všetko, len nie, že ste „v pohode“ a s dostatkom sebadôvery.
  4. Dajte si pozor na jazyk
    Pamätajte si, že menej je niekedy viac. Často sa totiž stáva, že si uchádzači – v snahe zapáčiť sa personalistovi - vo svojich odpovediach poriadne vymýšľajú. Možno to týmto smerom ťahá aj vás, správne však je zostať realistický a úprimný. Ale pozor, aj to len do istej miery. Ak sa vás napríklad spýtajú, čo vás motivuje v práci, nepovedzte, že jediné, prečo ráno vstávate, je plat. Nepochybne je to úprimná odpoveď, zamestnávatelia však vedia, že zadarmo pre nich pracovať nebudete. Pýtajú sa skôr na to, akým spôsobom sa dokážete namotivovať a dosiahnuť úspechy.
  5. Informujte sa, čo bude ďalej
    Neodíďte s poďakovaním a rozlúčením. Ukážte záujem, že vám na danej pozícii naozaj záleží a chcete vedieť, čo bude ďalej. Dohodnite sa na ďalšom postupe, určite si zistite, kedy môžete očakávať vyjadrenie personalistu a nezabudnite si tiež vyžiadať spätnú väzbu.
  6. Poďakujte personalistovi za pohovor
    Hľadáte skvelý spôsob, ako sa „pripomenúť“ a ukázať, že máte veľký záujem o prácu v danej spoločnosti? Nie je nič jednoduchšie. Postačí len pár viet o tom, že personalistovi ďakujete za pozvanie na pohovor, že stretnutie s ním bolo veľmi príjemné a tešíte sa na jeho e-mail či hovor, v ktorom vás bude infomovať o ďalšom postupe. Vyskúšajte.
Viac o téme: Pohovor Ako uspieť na pohovore
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc.com; Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy