Prefíkaná otázka, ktorou o vás personalisti zistia všetko: Nedajte sa nachytať

Zdroj: Thinkcstock.com

Na pohovore sa môže objaviť množstvo rôznych otázok. Viete, že každá z nich má za úlohu prezradiť o vás čo najviac, o vašich pohnútkach, motiváciách, schopnostiach ale aj slabostiach. Je však jedna otázka, ktorú personalisti radi kladú uchádzačom, pretože odpoveď prezradí, či je kandidát človekom, ktorý chodí do práce iba pre peniaze, alebo aj pre sebarealizáciu. Zistite, ktorá otázka to je a ako na ňu správne odpovedať.

 

 

Ste nervózny, potíte sa, v hlave vám behajú tie najrôznejšie myšlienky, svoju odpoveď sa snažíte čo najlepšie zvážiť. Chcete urobiť dobrý dojem, ukázať, že máte potenciál a môžete byť prínosom pre firmu. A potom dostanete šibalskú otázku:

Uveďte, v akom poradí vás v práci motivuje: pochvala, finančné ohodnotenie a sebarealizácia?

Personalisti, ktorí prezradili, že na pohovoroch uchádzačom často kladú túto otázku, prezradili aj správnu odpoveď. Pred tým, ako si ju prečítate, skúste porozmýšľať, ako by ste na ňu odpovedali vy. Máte? Je to prefíkaná otázka, no prezradí o vás naozaj veľa.
 

Pozrite sa, ako vyzerá správna odpoveď: Zhoduje sa s vašou?

Personalisti tvrdia, že od uchádzača chcú počuť odpovede v tomto poradí: Sebarealizácia, finančné ohodnotenie, pochvala. Prečo práve toto poradie?

Sebarealizácia by mala byť na prvom mieste. Vaša práca by vás mala motivovať, baviť, napĺňať, pretože iba tak ju budete vykonávať dobre.


Prečítajte si tiež: 6 otázok, ktorými personalistom vyrazíte dych: Na pohovore sa určite spýtajte toto


Ako posledná by mala prísť pochvala. Pýtate sa prečo? Personalisti tvrdia, že vy sami by ste mali vedieť, že ste svoju prácu urobili dobre, nepotrebujete to počúvať od iných a žiadať si tľapkanie po pleci.

A čo s finančným ohodnotením? Personalisti hovoria, že ak uchádzač uvedie túto odpoveď ako prvú, jeho šance získať prácu klesnú. Ak by ho totiž v práci motivovali iba peniaze, dlho v nej nevydrží. Finančné ohodnotenie je veľmi dôležité, nemalo by byť však dôležitejšie ako to, že človeka jeho práca baví a užíva si ju. Až potom by mali prísť na rad financie.

Personalisti tiež radia, že aj keď je pre vás finančné ohodnotenie na prvom mieste, radšej si to na pohovore nechajte pre seba.

 

Viac o téme: Sa Na Pohovor Otázka Otázky Ako Čo Pohovore Pripraviť Pohovoroch
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: indy100 ; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy