3 logické úlohy, ktoré odhalia, aké je vaše IQ: Trúfnete si na tento test?

Máte tajné podozrenie, že ste génius? Neviete však, ako si to spoľahlivo overiť? Riešením môže byť tento krátky test. Pozostáva z 3 otázok, logických úloh, ktoré by ste mali vedieť hravo vyriešiť. Tento test je zameraný na kognitívnu reflexiu. Skúma, či viete identifikovať, že jednoduchá otázka či úloha môže byť v skutočnosti náročnejšia, než sa na prvý pohľad zdá. Zároveň sleduje, či viete postupovať metodicky a uvážene alebo jednoducho prídete so zrejmou, očakávanou odpoveďou ako väčšina ľudí.

 

Vyskúšajte si tento krátky test a zistite, ako je na tom váš inteligenčný kvocient. Stačí zodpovedať na tri otázky: prídete na správne riešenie?

 

3 logické úlohy, ktoré predikujú vaše IQ

  1. Na pretekoch ste tretí. Keď predbehnete druhého, aké miesto obsadíte?
     
  2. Ak 5 strojov vyrobí za 5 minút 5 výrobkov,  za ako dlho vyrobí 100 strojov 100 výrobkov?
     
  3. V jazere je plocha tvorená leknami. Každý deň sa táto plocha zdvojnásobí. Trvá 48 dní, kým plocha s leknami pokryje celé jazero. Ako dlho bude trvať, aby plocha s leknami zakryla polovicu jazera?

Čo poviete? Sú to ľahké logické úlohy alebo si s nimi, naopak, neviete dať rady? Správne odpovede a vysvetlenia nájdete v spodnej časti článku, ešte však potrápte svoje mozgové závity a pouvažujte nad riešením úloh.

 

Najčastejšie nesprávne odpovede na tieto úlohy

  1. Nesprávna odpoveď: Prvé.
  2. Nesprávna odpoveď: 100 minút.
  3. Nesprávna odpoveď: 24 dní.

 

Toto sú správne odpovede logických úloh

  1. Správna odpoveď: Druhé miesto.
    Vysvetlenie: Ak ste totiž boli tretí a predbehli ste druhého, dostali ste sa na jeho miesto, teda v poradí druhé. Prvý pretekár je stále pred vami.
  2. Správna odpoveď: 5 minút
    Vysvetlenie: Každý stroj vyrobí 1 výrobok za 5 minút. Takže ak 5 strojov vyrobí 5 výrobkov za 5 minút, aj 100 strojov vyrobí 100 výrobkov za 5 minút.
  3. Správna odpoveď: 47 dní
    Vysvetlenie:  Keďže sa plocha zdvojnásobuje každý deň, musíme sa vrátiť o jeden deň dozadu  - vtedy bude plocha s leknami zaberať polovicu jazera. Ak teda v 48. deň pokryje plocha s leknami celé jazero, v 47. deň to bude polovica tejto veľkosti, teda polovica jazera.

Viac o téme: Test Úlohy Kvocient Odhalia Mám IQ Inteligenčný Aké Logické
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: esqire.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy