Prečo sa iným darí nájsť prácu a vám nie? Tieto 3 veci asi robíte zle

Hľadáte si prácu? Poznáte aj vy ten stav, keď posielate firmám životopis za životopisom, no len málokedy od nich dostanete spätnú väzbu? Poznáte však ľudí, ktorí reagovali iba na pár ponúk a prácu si našli takmer hneď? Čo robia inak ako vy?

 Istý zahraničný portál venujúci sa hľadaniu práce zrealizoval štúdiu o hľadaní práce na internete. Zameral sa na rozdiely medzi úspešnými a neúspešnými kandidátmi. Zisťoval, čo robia jednotliví uchádzači inak a ako je možné, že niektorí si dokážu nájsť prácu rýchlo  a iným to trvá niekoľkonásobne dlhšie. Ukázalo sa, že v tom, čo robia, nie je až toľko rozdielov. Obe skupiny strávili približne 40 hodín mesačne hľadaním práce,  reagovali niekoľkokrát týždenne na pracovné ponuky a pri hľadaní zamestnania využívali aj sociálne siete.

Ukázalo sa však, že 2 500 uchádzačov z tých, ktorí sa štúdie zúčastnili, boli výrazne úspešnejší pri hľadaní práce než ostatní. Vďaka čomu sa im podarilo uspieť? Bolo to tým, že mali viac šťastia alebo boli v správnom čase na správnom mieste? Neplatilo to v každom prípade.

Podľa autorov štúdie sú rozhodujúce tri faktory, ktoré z uchádzačov robia úspešných a neúspešným. Ktoré to sú?
 

3 veci, ktoré robia úspešní uchádzači inak

  1. Vedia si zorganizovať čas
    Úspešní uchádzači o prácu neprokrastinujú. Ak natrafia na zaujímavú pracovnú ponuku, reagujú na ňu čo najskôr, vďaka čomu si svoje šance  získať zamestnanie zvyšujú o 7%. V súvislosti s tým sa tiež zameriavajú a svoj čas venujú iba tým pozíciám, ktoré sa sú pre nich naozaj vhodné a na ktoré spĺňajú požiadavky. 
  2. Robia si prieskum o firmách
    Kandidáti, ktorí si robili prieskum o spoločnostiach ponúkajúcich prácu, poistili svoje šance na nový džob až o 7%. Úspešní uchádzači o zamestnanie si zisťovali informácie o firmách a tieto znalosti potom využili vo svoj prospech. V sprievodnom liste a motivačnom liste totiž demonštrovali svoj záujem pracovať pre konkrétnu spoločnosť a vyzdvihli, prečo by v nej radi pracovali.
  3. Majú zmysel pre detail
    Väčšina uchádzačov o prácu vie o tom, že by svoj životopis a motivačný list mali prispôsobovať každej pozícii, na ktorú sa hlásia. Viete však, koľkí tak aj naozaj robia? Len veľmi málo z nich. Avšak tí, ktorí sa riadia touto radou, majú pred ostatnými uchádzačmi náskok. Kandidáti, ktorí si dávajú pozor na to, aby firma od nich dostala „na mieru šitý“ životopis či motivačný list, majú totiž o 10% vyššiu šancu, že prácu získajú.

Autori štúdie tiež upozorňujú, že tí, ktorí chcú zvýšiť svoje šance na nájdenie práce, by mali starostlivo zvážiť pozície, na ktoré reagujú a skúsiť sa na seba pozrieť z pohľadu personalistu. Kandidátom odporúčajú, aby si zverejnené pracovné ponuky naozaj dobre a pozorne prečítali. Len vďaka tomu zistia, či spĺňajú stanovené podmienky a oplatí sa im tak reagovať na dané pozície.

Viac o téme: Zamestnanie Neviem Nájsť Ako Neúspešne Si Hľadám Prácu Robotu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy