4 veci, ktoré by mal poznať každý, kto si hľadá prácu: Bez nich zostanete nezamestnaný

Zdroj: TASR

Hľadanie práce si dnes vyžaduje viac ako len posielanie e-mailov so žiadosťou o zamestnanie. Ak chcete dobrú a dobre platenú prácu, budete sa musieť posnažiť, aby si zamestnávateľ vybral z množstva uchádzačov práve vás. Na to, aby ste na trhu práce uspeli, toho v skutočnosti ale až tak netreba. Dá sa to celkom jednoducho – vyskúšajte tieto 4 užitočné rady.

 

 

 

  1. Staňte sa obchodníkom a marketérom
    Nemusíte sa ním stať aj v profesijnom živote, je ale dobré, ak si osvojíte niečo z týchto povolaní. Je totiž dôležité vedieť sa predať. A to obchodníci a marketéri vedia. Tieto poznatky potom šikovne využite pri hľadaní práce. Prvou príležitosťou, v rámci ktorej by ste sa mali predať, je samotný životpis, ale aj text v sprievodnom e-maile. Váš životopis by mal byť informačne bohatý, zároveň by však nemal personalistu ohromiť nekonečným počtom strán. Uveďte doň to najdôležitejšie z vašich skúseností, prípadne to, čo sa najviac približuje práci na pozícii, na ktorú sa hlásite. Pozornosť venujte aj sprievodnému e-mailu: pokojne aj doň uveďte pár slov o vás a vašu motiváciu, prečo sa hlásite na danú pozíciu. Použite v ňom napríklad originálny pozdrav, prípadne vetu, ktorá personalistu zaujme.
  2. Buďte videný
    Projekty, nápady, úspechy – so všetkým, čo máte na svojom konte, by ste sa mali podeliť a prezentovať. Internet ponúka množstvo sociálnych sietí a webov pre profesionálov, na ktorých si môžete ľahko budovať svoje meno - svoju značku a zviditeľniť sa. Veľmi jednoduchým pomocníkom je samotný LinkedIn. Prezentujte na ňom svoje znalosti a schopnosti.
  3. Prispôsobte sa
    Ak si dlhšie neviete nájsť prácu v konkrétnom odvetví, nestrácajte čas a poobzerajte sa po odvetví, v ktorom je dostatok pracovných ponúk. Pri niektorých pozíciách nie je nutné príslušné vzdelanie, postačí samoštúdium, kurzy a tvrdá práca. Ak si už dlhšie neviete násjť prácu, prispôsobte sa aktuálnemu stavu na trhu. Zistite si, po akých ľuďoch je najväčší dopyt a využite túto situáciu.
  4. Neľutujte sa
    Máte pocit, že svet k vám nie je fér? Že všade vládne rodinkárstvo, protekcia a nájsť si normálnu prácu je nemožné? Máte len dve možnosti: buď to budete stále opakovať a ľutovať sa, alebo sa to pokúsite zmeniť. A to tak, že sa odhodláte za prácou napríklad aj vycestovať. Bude to lepšie, ako ostať doma, strácať pracovné návyky a postupne znižovať svoju hodnotu na trhu práce.    
Viac o téme: Bez Zamestnanie Nezamestnaný Práce Nájsť Ako Si Hľadám Prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy