9 vecí, ktoré sebavedomí ľudia nikdy nerobia a ktoré by ste nemali robiť ani vy

Základnou črtou sebavedomého človeka je, že verí v seba a svoje schopnosti. Ak by totiž neveril v seba on sám, prečo by tak mali robiť iní? Práve dôvera v seba samého posúva človeka bližšie k úspechu. Pozrite si, čo vo svojom živote sebavedomí a úspešní života zásadne nerobia a prečo.

 

 

 

 

  1. Nestrácajú drahocenný čas
    Sebavedomí ľudia sú rozhodní a vedia, že sú pánmi svojich myšlienok a činov. Neschovávajú sa za výhovorky, nenahovárajú si, že na vykonanie toho, po čom túžia, potrebujú viac času. Ak niečo naozaj chcú, tak to jednoducho urobia a všetko prispôsobia splneniu toho, čo si stanovili.
  2. Nevyhýbajú sa veciam, ktoré ich desia
    Strach má každý, sebavedomí ľudia si však uvedomujú, že je nešťastným riešením, ak sa ním nechajú obmedzovať. Aj oni sa boja niektorých vecí,  uvedomujú si však, že ich musia urobiť a tým sa posunú bližšie k tomu, kým chcú byť.
  3. Nežijú v komfortnej zóne
    Každý človek má pred sebou niečo, do čoho sa mu nechce, čo mu je možno „proti srsti“ – hoci mu to môže priniesť  veľa úžitku. Je veľa tých, ktorí sa tomu vyhýbajú ako sa len dá – pretože ich strach je väčší. Sebavedomí ľudia ale vedia, že sa oplatí prekonať sa a pustiť do vecí, ktoré ich možno aj desia. V závere tým totiž len získajú – posilnenie sebavedomia, novú skúsenosť a vnútorné uspokojenie so zvládnutím situácie.
  4. Nepotrebujú nikoho na to, aby sa naštartovali
    Ak chcú sebavedomí ľudia niečo dosiahnuť, spoliehajú sa na svoju silnú sebamotiváciu a odhodlanie. Nečakajú, že ich bude motivovať niekto iný – pretože nikto to nedokáže urobiť lepšie ako oni sami. Nepotrebujú „nakopnutie“ od niekoho iného, jednoducho sa do toho pustia.
  5. Nie sú posadnutí názormi iných
    Je im totiž jasné, že ľudia si o nich vždy budú myslieť, čo chcú – a bude to nielen dobré, ale občas aj to zlé. Preto sa nenechajú ovplyvňovať ani rozhodiť ich názormi. Majú svojich najbližších ľudí, ktorí ich poznajú najlepšie a vedia, aká je pravda. A to im stačí.
  6. Nesúdia ľudí
    Sebavedomí ľudia sa cítia dobre v pozícii, v ktorej sú. Ak aj majú okolo seba osoby, s ktorými názormi či správaním nesúhlasia, nestrácajú čas ich ohováraním, rozširovaním klebiet a už vôbec sa nepotrebujú nad nimi povyšovať.
  7. Neporovnávajú sa
    Uvedomujú si totiž, že nie sú dokonalí a vždy bude niekto lepší od nich. Sústredia sa radšej na zdokonaľovanie v tom, čo im ide a na zlepšovanie toho, v čom majú nedostatky.
  8. Nevzdávajú sa
    K úspechu patria aj pády. To si sebavedomí ľudia dobre uvedomujú a preto sa nenechajú zlomiť neúspechmi a prešľapmi. Vedia totiž, že aj tie sú súčasťou ich cesty za tým, čo chcú dosiahnuť.
  9. Nelimitujú sa
    Obyčajní ľudia si občas sami kladú prekážky pod nohy. Sebavedomí ľudia sa nechcú nechať limitovať ničím. Strach, obavy, pohodlnosť, či nedostatok odvahy v ich živote nemajú čo robiť, preto urobia čokoľvek, aby sa ich zbavili.
Viac o téme: Ľudia Sebavedomie Získať Byť Ako Čo Robia Sebavedomý Sebavedomí Nerobia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy