10 otázok, ktoré ukážu, či ste naozaj inteligentný: Odhaľte pravdu týmto testom

Väčšina ľudí si o sebe myslí, že sú inteligentní. Takisto mnoho z nich verí, že sú inteligentnejší než ostatní. Problémom je, že aj ostatní si myslia to isté, čo spôsobuje, že sa ľudia navzájom podceňujú. A tak tí, ktorí sú presvedčení o svojej inteligencii, ignorujú rady ostatných, pretože si myslia, že nie sú dostatočne dobré a trpia zároveň frustráciou, že ich ľudia okolo nich – tí menej inteligentní, nepočúvajú ich odporúčania. Netýka sa to náhodou aj vás? Zistite, či nemáte o svojej inteligencii mylné predstavy – otestujte sa týmito desiatimi otázkami.

  1. Viete riešiť skutočné životné problémy?
    Ľudia s vysokým IQ vynikajú v riešení životných problémov. Vedia, že problémy, ktoré sa v živote vyskytnú, sa môžu opakovať, avšak osoby a situácie budú vždy odlišné – nemožno teda vždy uplatniť tie isté riešenia opakovane. Inteligentní ľudia sa preto vždy snažia rýchlo zanalyzovať situáciu, v ktorej sa ocitli a priniesť návrhy na jej vyriešenie.
  2. Viete, na koho sa obrátiť, ak potrebujete vyriešiť svoje problémy?
    Inteligentní ľudia sa pri riešení svojich problémov obracajú na správnych ľudí – na tých, ktorí ich budú vedieť dostať sa z nepríjemnej situácie. Nezdržiavajú sa rozprávaním o svojich problémoch s hocikým - vedia totiž, že iba ten správny človek im ich pomôže vyriešiť rýchlo a efektívne.
  3. Viete sa motivovať?
    Obyčajným ľuďom postačujú motivačné heslá ako „dokážeš všetko, čo si zaumieniš“, alebo „vždy mysli pozitívne“ a pod. Inteligentní ľudia však vedia, že tieto motivačné heslá neprinesú zmenu do ich života, nepomôžu im dosiahnuť to, čo chcú – túto zmenu si musia nastaviť sami v sebe a musia sa poháňať vpred svojou odhodlanosťou a vytrvalosťou.
  4. Darí sa vám väčšinou dosiahnuť ciele, ktoré ste si stanovili?
    Znakom inteligencie je stanovenie si reálnych, skutočne dosiahnuteľných cieľov. Ak si takéto ciele viete určiť a zároveň sa vám ich vo väčšine prípadov aj podarí splniť, môžete sa považovať za inteligentného človeka. Inteligentní ľudia sa zároveň vedia poučiť z toho, čo sa im splniť nepodarí. Kým bežní ľudia sa neúspechom nechajú odradiť a zatrpknú, pre inteligentných je to cenná skúsenosť do budúcna.
  5. Ste kreatívny?
    Inteligencia ide ruka v ruke s kreativitou. Inteligentná osoba je veľmi kreatívna a neprejavuje sa to len originálnymi nápadmi, ale napríklad aj v spôsobe života: nechcú prežívať rovnaké dni, nechcú mať prácu, v ktorej sa nebudú môcť prejaviť, nenechajú sa zlomiť nepriazňou osudu – vždy vymyslia niečo, čo ich dostane z nepríjemnej situácie.
  6. Ste šťastný?
    Nasledujúce tvrdenie sa možno niektorých dotkne, platí však, že ak nie ste šťastný vo svojom živote, pravdepodobne nie ste inteligentný. Prečo? Spokojnosť so životom je totiž prvým a základným cieľom v živote každého človeka. Inteligentný človek vie, čo ho robí šťastným a čo potrebuje urobiť, aby toto šťastie dosiahol. Ak ste frustrovaný, nešťastný a nahnevaný, pravdepodobne nerozumiete samému sebe ani svetu okolo vás.
  7. Viete pracovať s ľuďmi, ktorí sú chytrejší ako vy?
    Hoci ste inteligentný, viete, že nie ste ten najinteligentnejší. Ľudia s vysokým IQ si uvedomujú, že sa vždy nájde niekto, kto vyniká v istej oblasti viac ako oni. Nepôsobí to však na nich odstrašujúco ani negatívne, práve naopak. Vyhľadávajú chytrejších ľudí, inšpirujú sa nimi a zlepšujú tak sami seba.
  8. Viete odhadnúť správanie ľudí?
    Darom inteligentných ľudí je schopnosť odhadnúť človeka. Vedia predpovedať, ako sa človek zachová v konkrétnej situácii, ale aj aký je jeho charakter. Len málokedy ich prekvapí správanie ľudí okolo nich – oni už totiž dopredu vedeli odhadnúť, že sa niečo podobné stane.
  9. Viete predpovedať blízku budúcnosť?
    Kým pre väčšinu ľudí je ich budúcnosť nejasná, inteligentní ľudia vedia o tom, čo príde, už dopredu. Nie je to však len v tom, že vedia predpovedať svoju budúcnosť, oni si ju už dnes vytvárajú – tým, že na nej tvrdo pracujú. Ich predpovede vo finále nemusia byť vždy stopercentné, no len málokedy sú výrazne odlišné.
  10. Viete predchádzať problémom?
    Kým obyčajní ľudia robia dookola stále tie isté chyby a nie sú schopní sa z nich poučiť, pre inteligentných ľudí sú omyly skvelou lekciou. Tým, že sa z nich poučili, vedia, čomu sa v budúcnosti vyhnúť a tak predchádzajú zbytočným problémom.
Viac o téme: Test Testovanie Pravda Inteligentný Inteligencia Otázky Otázok Ste IQ
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: indy100.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy