Muž skončil ako bezdomovec: Na ulici ale nežobral peniaze, namiesto toho robil toto

Zdroj: thinkstockphotos.com

Muž bez domova, Frederick Callison, využíval miesto pred obchodom s potravinami, kde najčastejšie postával, netradične, no veľmi efektívne. Namiesto žobrania peňazí – ako mnohí z bezdomovcov zvyknú, si hľadal prácu: v rukách mal svoj životopis a ponúkal ho záujemcom. Po dvoch rokoch sa mu jeho snaha nakoniec vyplatila. Pomohol mu muž, ktorý ocenil jeho snahu začať nový život.

 

 


Michael Marteen si všimol Fredericka počas nakupovania v potravinách, pred ktorými muž bez domova postával. Prekvapilo ho, že bezdomovec nepýta od okoloidúcich jedlo alebo peniaze. Všimol si však, že muž drží v rukách niekoľko papierov. Vysvitlo, že sú to kópie Frederickovho životopisu. „Keď som sa ho spýtal, či môžem vidieť jeho CV, okamžite sa postavil zo spacáku, na ktorom sedel, podal mi svoj životopis a začal mi rozprávať o svojich pracovných skúsenostiach – ako keby to bol pracovný pohovor,“ hovorí Marteen, Frederickov „záchranca“.

Muž skončil ako bezdomovec: Galéria fotiek (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederick, 52-ročný bývalý šéfkuchár, prišiel do kalifornského Sacramenta pred pár rokmi z Washingtonu. Dúfal, že si tu nájde prácu v Armáde Spásy. Nepodarilo sa mu to však a odvtedy bol na ulici. Obchod s potravinami, pred ktorým postával, mu dovolil zostať tam a rozdávať svoj životopis za to, že pomáhal upratať nákupné vozíky.


Prečítajte si tiež: Bezdomovec vrátil peňaženku, ktorú našiel na ulici: Majiteľ sa mu odmenil kráľovsky - prácou


Marteen pred rokmi pracoval v cateringovej spoločnosti a Frederickovo odhodlanie ho natoľko zaujalo, že sa rozhodol, že sa spojí so svojimi bývalými kolegami a posunie im Frederickov životpis. Jeho šance na nájdenie práce sa rozhodol zvýšiť aj tým, že ho odfotil a zverejnil jeho príbeh na Facebooku. Netrvalo dlho a jeho post si všimlo veľmi veľa ľudí. Frederick behom pár dní dostal pracovnú ponuku – ponúkli mu miesto kuchára v reštaurácii v centre mesta.

„Frederick bol nadšený a dojatý od šťastia, keď som mu oznámil, že ho radi prijmú v jednej reštaurácii. Celú noc pred prvý dňom v novej práci bol hore a učil sa jedálny lístok,“ prezradil Marteen. Vedenie reštaurácie, ktorá sa rozhodla zamestnať bezdomovca, mu poskytlo oblečenie, dostal tiež dočasné ubytovanie, kým sa nepostaví na vlastné nohy.

„Je veľmi jednoduché prehliadať ľudí bez domova, alebo v nich vidieť len to, čím aktuálne sú,“ hovorí Marteen. „Keď som sa však začal rozprávať s Frederickom, zistil som, že je v ňom niečo oveľa viac. Je to priateľský človek, ktorý vie dobre a slušne komunikovať. Okrem toho si je vedomý, čo chce a má odhodlanie dosiahnuť to.“

Viac o téme: Práca Muž Príbeh Našiel Bezdomovca Prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Today; Text: es; Foto: Today, People

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy