Otec troch detí zúfalo hľadal prácu: Toto urobil so životopisom, aby si ho zamestnávatelia všimli

Zdroj: viralthread

Hľadanie práce je náročný proces, ktorý niekedy trvá veľmi dlho. Sú prípady, kedy sa nájdenie práce neuveriteľne naťahuje. Buď na vaše životopisy, ktoré zasielate, firmy nereagujú, prípadne sú pracovné pohovory rozdelené do viacerých kôl, no nie je zaručené, že ako finálneho kandidáta vyberú práve vás. S podobným „nešťastím“ pri hľadaní práce sa stretol aj istý muž, otec troch detí. Jeho situácia tiež nebola priaznivá, dostal však nápad, ako sa s ňou popasovať. Pozrite sa, čo si vymyslel, aby „udrel“ zamestnávateľom rovno do očí.

Okrem dobrého a kvalitného životopisu, prípadne presvedčivého motivačného listu je potrebné postarať sa aj o to, aby ste boli pre potenciálneho zamestnávateľa dostatočne atraktívny. Musíte si vymyslieť originálny spôsob, ako zaujať, vyčnievať z radu množstva uchádzačov a presvedčiť personalistov, že máte všetko to, čo hľadajú.

A hoci sa snažíte a robíte pre hľadanie práce všetko, nie vždy to vyjde. Po opakujúcich sa neúspešných pokusoch sa ľahko stane, že prepadnete do smútkov a straty nádejí. Niečo podobné prežíval aj Kevin Batcheler, otec troch detí, ktorý pracoval ako vodič vysokozdvižného vozíka. Prácu však stratil a ocitol sa na trhu práce ako nezamestnaný.

Austrálčan sa po neúspešných pokusoch získať prácu rozhodol pre netradičný krok, ako dať o sebe vedieť potenciálnym zamestnávateľom. Svoj životopis začal nosiť na sebe. Takto si Kevin hľadá prácu vo svojom okolí.

Takto si Kevin hľadá prácu v uliciach austrálskeho mestečka, v ktorom žije. Galéria fotiek (2) Takto si Kevin hľadá prácu v uliciach austrálskeho mestečka, v ktorom žije. Zdroj: viralthread.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevin je kvalifikovaný stavbár, ktorý má niekoľko certifikátov, je držiteľom bielej karty (v Austrálii nevyhnutná pre človeka, ktorý chce pracovať v stavebníckom odvetví) a vie obsluhovať vysokozdvižný vozík. Aj napriek tomu nemal šťastie pri hľadaní práce. Pokúsil sa to zmeniť tak, že začal nosiť sám na sebe svoj životopis. Na životopise v rozmeroch približnej jeho výšky má uvedené jeho telefónne číslo a základné informácie: čo všetko dokáže, na čo je kvalifikovaný a že potrebuje prácu.

Muž zúfalo hľadal rok prácu, ako otec samoživiteľ nutne potreboval peniaze. Aj preto sa nakoniec rozhodol vyjsť do ulíc, stál tu za každého počasia a snažil sa upútať možného zamestnávateľa. „Pol roka som si skúšal nájsť prácu cez pracovnú agentúru, nepomohlo však ani to. Povedal som si preto, že to musím vziať do vlastných rúk,“ prezradil Kevin. „Nehanbím sa za to, že to robím takýmto spôsobom. Podľa mňa je to najlepší spôsob, ako si nájsť prácu,“ tvrdí.

O muža, ktorý na ulici nosí sám na sebe svoj životopis, sa zaujíma veľa ľudí, mnohí ho zastavujú, rozprávajú sa s ním a vyjadrujú mu svoj obdiv. Ktovie, či sa mu táto netradičná aktivita vyplatí.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Hľadanie Zamestnávateľ Práce Životopis Hľadať Zaujať Prácu Zamestnávateľa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: viralthread.com, Text: es; Foto: viralthread.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy