Hľadáte prácu snov? V tejto vám zaplatia 60-tisíc eur len za zverejňovanie pekných fotiek

Zdroj: thinkstockphotos.com

Sociálne siete dokážu fungovať aj ako zdroj obživy. Môžete si zarábať napríklad pridávaním videí na YouTube, veľmi jednoducho sa však môžete stať aj hviezdou Instagramu a inkasovať za to slušné peniaze. Tie pred nedávnom ponúkal jeden zahraničný pracovný inzerát: hľadal človeka, ktorý by cestoval po svete, robil pekné fotky a trávil celý svoj čas na sociálnych sieť. Brali by ste takéto zamestnanie?

 

 

Britská spoločnosť, ktorá organizuje výletné plavby loďami po Karibiku, ponúkala pracovnú príležitosť snov: pracovať pre nich, a pritom sa ani veľmi nenarobiť. Čo presne od kandidáta požadovali? Ak by sa vám podarilo získať spomínaný džob, vašou úlohou by bolo spraviť tri fotografie denne, nahrať ich na Instagram a relaxovať na nádherných karibských plážach. A k tomu si užívať parádny plat. Zdá sa vám to neuveriteľné? Priznávame, môže to pôsobiť ako výmysel, je to však naozaj pravda.

Obrovské výletné lode hľadali niekoho, kto by chcel s nimi chcel cestovať okolo sveta a zachytávať nádherné destinácie, ktoré navštevujú a tiež všetky dobrodružstvá, ktoré na plavbách zažijú. Od vybraného kandidáta požadovali, aby za deň zachytil svojim fotoaparátom tri veci: výhľad, neobyčajný zážitok a neobyčajného človeka. 

Tento zamestnávateľ tiež vyžadoval od vybraného človeka, aby používal svoj Instagram šikovne. Spoločnosť totiž chcela dosiahnuť, aby jeho fotografie motivovali ostatných zapojiť sa k pridávaniu fotiek na svojom vlastnom Instagrame a odporúčať ostatným ľuďom, čo sa oplatí navštíviť.


Prečítajte si tiež: V tejto práci platia 10 000 dolárov mesačne: Jediné, čo od vás chcú, je cestovať po svete


Záverečnou úlohou vybraného šťastlivca bolo vytvoriť video, ktoré by zachytávalo všetko, čo počas plavby zažil. Čerešničkou na torte tejto fantastickej pracovnej pozície bol plat, ktorý britská spoločnosť ponúkala: za túto prácu bola stanovená odmena v prepočte 62-tisíc eur. Zaujímavá suma, čo poviete?

Riaditeľ spoločnosti Ben Bouldin vysvetľuje, prečo sa rozhodli prísť s takouto pracovnou ponukou: „Naše výlety sú plné neobyčajných momentov, preto sme sa rozhodli nájsť človeka, ktorý ich zachytí  a bude ich šíriť ďalej. Chceme totiž, aby aj ostatní videli, aké výnimočné sú naše plavby loďou.“

Myslíte si, že tento zamestnávateľ požadoval zaslanie klasického životopisu? Omyl.  Všetci, ktorí sa chceli uchádzať o túto fantastickú pracovnú ponuku, mali urobiť len jednu jedinú vec. Ísť do svojho profilu na Instagrame, zverejniť svoju najlepšiu cestovateľskú fotografiu, označiť ju tagom @RoyalCaribbeanUk a pridať hashtag #ExtraordinaryExplorer (VýnimočnýCestovateľ).

Viac o téme: Ľahká Fotky Práca Fotenie Snov Instagram Prácu Ľahkú
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdorj: unilad.co.uk; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy